Как да сме успешни в запознанствата

Как да сме успешни в запознанствата | Диана

Тези съвети важат както за романтични взаимоотношения, така и за приятелски или пък професионални контакти.

Излизай повече

Един от най-добрите съвети е и най-простият: трябва да излизаш от вкъщи, ако искаш да срещаш нови хора. Докато седиш на дивана, загледан в повторения на сериали или потънал в Pinterest, няма да се запознаеш с никого. Разбира се, тези занимания са чудесни от време на време, но трябва регулярно да излизаш и да разчупиш досегашните си навици. Само така ще преодолееш притеснението си – отиди до магазина, посети книжарница или започни да ходиш на танци или на йога. Каквото и да е, което ще ти помогне да се запознаваш с нови хора.

Гледай хората в очите

Когато се запознаваш с нов човек, гледай го в очите, докато разговаряте. Не само че той ще оцени директността и вниманието, което му обръщаш, но и хората, които осъществяват очен контакт, автоматично се възприемат като по-честни и по-добри слушатели.

Слушай повече, говори по-малко

Тишината е толкова хубаво нещо! Това да бъдеш добър слушател е едно от най-полезните неща, които можеш да направиш, за се завързваш нови познанства. Всички обичаме до някаква степен да споделяме информация за себе си, но това да слушаш ще помогне повече да предразположиш отсрещния. Дай възможност на другите да споделят, да ти се доверяват и да ти предоставят информация.

Не любопитствай излишно

Когато срещаш нови хора, понякога е трудно да не любопитстваш, ако имаш интерес към тях. Има разлика между това да навлизаш в личното пространство на човека и просто да питаш за обща информация. Внимавай къде е границата между досаждането и простото показване на интерес. През целия си живот ще се налага да се запознаваш с много различни хора. Винаги е добре да оставяш впечатление на внимателен човек, на когото може да се има доверие, с когото се говори лесно. Трябва да бъдеш на разположение на хората, които искат да се запознаят с теб и в същото време да бъдеш някой, с когото си струва да се запознават. Бъди добронамерен и внимателен слушател. За да улесниш общуването, подхващай разговори на теми, от които всички се интересуват.

И не забравяй да се забавляваш! Когато имаш интерес към другите и изразяваш тази емоция, това захранва и техния интерес към теб.