Как трябва да обичате една Дева

10 неща, които ще ви помогнат да разберете истински половинката си от този чувствителен знак.

Какво трябва да знаете, ако се срещате с човек от зодия Дева и искате връзката ви да е щастлива и хармонична?

Девите имат славата на най-трудолюбивата зодия. Те наистина са изключителни перфекционисти, но не се заблуждавайте – животът им не е само работа, ред и дисциплина. Много хора подценяват факта, че вътре в себе си Девите са изключително чувствителни и освен това имат своята страстна и романтична страна. Дали ще успеете да достигнете до нея, зависи от собствения ви подход. Тези десет факта за Девите ще ви помогнат да ги разберете и да спечелите сърцето им завинаги.

Девите са много деликатни, така че винаги зачитайте чувствата им.
Самите те са наясно със своята чувствителност. И понеже се притесняват от това да не драматизират прекалено, често прикриват чувствата си и това ужасно много ги тормози. Типично за тях е да задържат емоциите в себе си до момента, в който не издържат повече и избухват, обикновено от някоя случайна дреболия.

Те имат нужда да бъдат изслушани и разбрани. Ако успеете да ги предразположите и да ги накарате да споделят, ще видите колко спокойни и ведри могат да бъдат, след като им олекне.

Думите трябва да отговарят на действията ви.
Ако трябва да кажем само едно нещо за Девите, ще бъде точно това – за тях честността е всичко. В една връзка за тях е от критично значение двамата да общувате ясно и директно. Ненавиждат до смърт игричките и опитите някой да ги манипулира. Всъщност, това е най-бързият начин да изгубят първо доверието, а после и интереса си.

Да, Девите държат на реда и чистотата.
Манията на Девите всичко около тях да е в перфектен порядък не е мит. Ако някой остави мръсните си чинии в мивката или си хвърли мократа хавлия на пода, това може да ги подлуди. Не го правят, за да тормозят някого. Просто мисълта им постоянно работи на високи обороти и като цяло са хора, които страдат от тревожност. И ако за капак около тях цари хаос, вътрешното им напрежение вече става непоносимо и може да видите най-лошата им страна – раздразнителни, мрънкащи и язвителни личности.

За да не ги провокирате, просто приемете, че всичко у дома трябва да се поддържа чисто и в ред. И бъдете винаги стриктни в плановете и уговорките с вашата Дева.

Поглезете ги, защото те рядко го правят сами за себе си.
Девите притежават изключителна вродена скромност. Това е причината да поставят нуждите на другите винаги над своите собствени. Затова не пропускайте да ги поглезите и бъдете абсолютно сигурни, че ще са ви благодарни.


Девите са проницателни и интуитивни. Не се опитвайте да ги лъжете.

Каквото и да се опитвате да скриете от вашата Дева, знайте, че рано или късно (най-вероятно рано!) лъжата ви ще бъде разкрита. Развитата им интуиция им дава толкова ясен поглед върху хората и ситуациите, че това понякога даже им вреди. Например ако се опитвате да пощадите чувствата им, използвайки някоя дребна и сравнително безобидна лъжа, номерът няма да мине. Затова винаги казвайте истината – дори когато боли. Девата ще го оцени.

Не ги приемайте за даденост.
Девите са рядко всеотдайни и лоялни хора – и го знаят. Затова с право очакват от отсрещната страна да оценява този факт и да полага също толкова старание във връзката. Не се заблуждавайте по това колко добродушни и грижовни са и не се отпускайте по течението, пренебрегвайки нуждите на своята Дева. Защото веднъж усети ли, че отношенията са започнали да се развиват едностранно, ще се учудите колко внезапно и категорично ще ви покаже вратата.

Девите работят много, примирете се с този факт.
Те се раздават на 100% както в работата, така и у дома, във връзките си и в хобитата си. Живеят според мотото, че всичко хубаво в живота се постига с много труд и старание и не могат да понасят хора, които проявяват немарливост. Вероятно вашата Дева ще е много отдадена на работата си и ще прекарва доста часове в офиса, така че това е нещо, за което да сте подготвени и да приемате.

Уважавайте нуждата им от лично пространство.
Вашата Дева не е от типа хора, които ще се лепнат за вас и ще ви търсят отчет за всяка минута от ежедневието ви, нито ще се цупят, ако искате да излезете на парти само с приятели. В замяна очакват от вас също да уважавате собственото им пространство. Девите обичат понякога да остават сами и се зареждат по този начин.

Нуждата им понякога да се дистанцират изобщо не бива да ви тревожи или обижда, те го правят просто за да подредят мислите си и да “презаредят” психически.

Девата е достатъчно критична към себе си, така че поне вие я оставете на мира!
Тези хора са много строги, понякога дори жестоки към себе си. Анализират думите и постъпките си, както и външния си вид, до болка и им е почти невъзможно да си простят всеки дребен недостатък или погрешна стъпка. Затова ако ще ги критикувате, правете го конструктивно и с любов. Прекалената строгост от страна на партньора може направо да ги съсипе. По-добрата стратегия е да окуражавате силните им страни.


Девите не са пуритани.

Мнението, че хората от тази зодия са едва ли не фригидни, е едно от най-глупавите астро клишета. Знакът на Девата символизира чистотата в отношенията и честността и в никакъв случай не означава, че родените в края на лятото и началото на есента са лишени от емоции или пък скучни и сдържани в секса. Всъщност, тяхната сексуалност е изключително развита и е важен аспект от живота им. И когато веднъж установят истински контакт и се доверят, пригответе се за фойерверки!

Източник: http://www.missbloom.bg