Как жената губи своята енергия?

Публикацията е по материали от семинар на Лариса Ренар. В нея ще прочетете някои от основните причини жената да загубва енергията си, както и съвети как да избегнем това и практически задачи.

ЗАДРЪСТВАНЕ С НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ.
Когато позволяваме на отрицателните емоции (гняв, обида, завист, злоба, разразнителност, агресие, насилие, болки, страдания и пр.) да ни водят, ние рушим своето енергийно тяло, смаляваме го, свиваме го и така развиваме усещането у себе си, че сме се загубили, че сме изгубили вярата си в себе си, в другите, в света, в доброто; влизаме в спиралата на негативните мисли, самотността, самотата, страховете си, обвиняваме другите за собствените си неудачи и неволи, ставаме мрънкащи, мразещи, хейтъри…

Ето защо след всяка трудна житейска ситуация трябва да си зададем въпроса  “Защо това се случи с мен? На какво ме научи? От какво ме предпази? И по този начин да трансформираме отрицателната емоция в положителна.

Задачи:
– всяка вечер да се пишат по 5-10 чудеса, които са се случили с нас през деня и за които сме благодарни + защо сме благодарни, какъв е бил урокът за нас;
– всяка сутрин преди ставане си казваме: “Днес ме очакват 3 чудеса. Отменям всички препятствия и позволявам на чудесата да дойдат/случат в живота ми!”
– след всяка трудна ситуация си казваме: “Всичко добро отива в моята градинка, за да разцъфне като красиво и ароматно цвете!”

2. ПОЕМАНЕ НА (СВРЪХ) ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ – мотото на съвременната силна, умна, способна, високо образована и независима жена е:“Аз мога всичко!, “Аз съм свръхжена!”, “Аз мога да го направя и сама!”, “Аз мога да се оправя сама!”

Всеки път обаче когато казваме това, лишаваме света от възможността да ни помогне. Не позволяваме на мъжа до себе си да се погрижи за нас, символично му отрязваме крилата и на подсъзнателно ниво не му вярваме, оспорваме мъжеството и силата му и не му даваме възможност да прояви себе си като силен, знаещ, можещ и отговорен, т.е. като мъж.

Задачи:
– да позволим на другите да се погрижат за нас и да поемат повече отговорности за нас;
– да помолим другите/мъжа за помощ за нещо конкретно;
– да повтаряме следната мантра в продължение на 2-3 дни в колкото се може повече ситуации с мъже: “Аз ти давам твоята мъжка отговорност, а на себе си оставям своята женска отговорност!” и да оставим мъжете да свършат това, което и ние можем да направим;

3. СВРЪХКРИТИЧНОСТ КЪМ СЕБЕ СИ – всеки път, когато се самообвиняваме, самобичуваме, обиждаме и самокритикуваме нанасяме тежки удари на емоционалното и психическото си тяло и на нашия Аз с непоправими понякога последици, затрудняваме общуването с другите, изостряме чертите на лицето си, изостряме реакциите си, ставаме критични, взискателни и изискващи и към себе си, и към другите. Предявяваме претенции към другите и особено към мъжете и смятаме, че другите са ни длъжни в живота. Не ги уважаваме. Но преди всичко показваме неуважение към самите себе си. Неуважавайки себе си, обаче нямаме право да изискваме от другите да ни зачитат и уважават!

 
Задача:
– да се носи гривна или пръстен в продължение на 21 дни и всеки път, когато се критикуваме или осъждаме, преместваме гривната/пръстена от лявата на дясната ръка. След това по някое време връщаме гривната/пръстена обратно на лявата ръка. Целта е да спрем да местим бижуто, т.е. да научим мозъка си да не критикува и осъжда себе си!
– да се помисли как можем да направим по-добре дадена задача/проект/цел вместо да се критикуваме, че не сме достатъчно добри в нейното изпълнение.4. ЖИВОТ ЧРЕЗ ГЛАВАТА – УМА, А НЕ ЧРЕЗ ДУШАТА – СЪРЦЕТО – съставянето на цели, задачи, планове, стратегии, управлението на времето и пр. е мъжка енергия и произтича от мъжкото начало в света. Това са също така нашите амбиции и кариерно израстване, състезателното начало и реваншизма, волята, решителността, борбеността ни и желанието ни на всяка цена да разрешим колкото се може повече проблеми, трудности, препятствия и предизвикателства.
Ако не се научим да контролираме мъжката енергия в себе си, тя взема превес и също способства за елиминиране и отричане на женското начало у нас. Мъжката енергия заглушава чисто женското начало у нас: емоционалността, чувствителността, чувствеността, нежността, смирението, мекотата, топлотата, безпомощността, беззащитността, вярата и възхищението в партньора ни.
Затова периодично трябва да се правят упражнения/техники за балансиране на мъжката и женската енергия. Когато една жена прави всичко през мъжката енергия, рано или късно се появяват раковите заболявания у нея и то на органите от женската полова система!
 
Задачи:
– 3 пъти по 5 мин. в рамките на деня да се практикува сексуалното дишане + упражнения за стягане на вагиналните мускули;
– да помолим мъжа да свърши нещо вместо нас.

5. ФОКУСИРАНЕ ВЪРХУ БИТОВИЗМИ И ПРОБЛЕМИ НА СЪВМЕСТНОТО СЪЖИТЕЛСТВУВАНЕ. 
Когато домашните задължения се правят формално, по задължение (пране, чистене, готвене, гладене, простиране и пр.), те действително ще затормозяват жената и тя ще ги прави с нежелание.
В миналото обаче на тях се е гледало като на свещен ритуал, на сакрално действие и тогава жената не ги е вършела по задължение, а с голям мерак и по любов. Напр., когато тя е гладела ризите на своя съпруг, тя е влагала в тях и частица от своята любов, вяра и подкрепа в мъжа и по този начин ризата се е превръщала в защитна ризница, която е пазела мъжа, който я носи от зли очи, от похот и страст от други жени, от рани (не случайно преди тръгване на поход войниците са обличали под ризницата си специално извезана чисто нова риза от съпругите им). Когато жената е чистела и миела в дома си, тя символично е измивала натрупаната отрицателна енергия в дома и го е изчиствала за новата положителна енергия. Когато е сменяла чаршафите на леглото, тя е опазвала интимността и тайната на тяхното сексуално общуване в леглото.
Днес обаче това не се прави. Дрехите по-често се перат и гладят в химическото чистене, чашите и чиниите се мият от миялната машина, чаршафите се сменят механично от домашната помощничка, килимите се перат от фирма за почистване и т.н.
Докато жените не се научат да приемат тези “операции” като сакрално действие и не ги правят с творчески подход, а не по задължение, те ще изсмукват от женската им енергия и ще ги правят по-слаби и по-податливи на отрицателни емоции и чужди влияния.Задачи:
– жената да се научи да проявява творчество и да влага от личната си енергия и любов, когато върши битовите задължения;
– жената да излиза по-често сред природата и да не се застоява прекалено много вкъщи, сама, потънала в битовизми;
– жената да покани мъжа съвместно, заедно да практикуват някои от домашните задължения – напр. готвене;
6. НЕНУЖНИ, НЕПРЕКЪСНАТИ СТАРИ ВРЪЗКИ, ПРИЯТЕЛСТВА И ПОЗНАНСТВА.

Докато не бъдат прекъснати нишките, които свързват жената с нейните сексуални/ментални партньори, те ще продължават да точат от жизнената й енергия до 7 г. след приключване на връзката. Ето защо на първо място трябва веднага да се прекъснат тези връзки и на второ, жената да започне да филтрира мъжете, с които общува и да не допуска връзки от типа “секс за една нощ” или “връзки – еднодневки” (за забавление, флирт и самочувствие или за отмъщение в отговор на изневярата на мъжа до нея), за да прекъсне възможността другите да черпят от енергията й. Тези непрекъснати връзки наподобяват отворените, но неизползваеми в момента приложения на нашите телефони/таблети – само черпят енергията на батерията, без да имаме нужда от тях!

Задачи:
– прекъсване на всички стари сексуални връзки (в някои случаи може да се прекъснат и ментални връзки – връзки от разстояние, когато тя продължава да мисли за този човек, връзки от типа “платонична любов”, връзки, които са започнали, но не са имали възможност да се развият и задълбочат), за да спре потокът на изтичане на енергията;
– прекъсване на порочната практика “секс за 1 нощ” или “връзка – еднодневка”;
– прекратяване на материалните претенции/изисквания към мъжа (“Дами, мъжете не са банкомати!” – любимата мисъл на Наталия Кобилкина)


Автор на публикацията е Brezichka, ползвайки записките си от присъствието си на семинара.

Източник: http://dreamland-bg-statii.blogspot.bg/2016/05/blog-post.html