Какво кара един мъж да обича една жена?

5 неща, които са задължителни за дълбоката мъжка любов.

Ако искате един мъж не просто да се влюби във вас, но да ви обикне и да поиска да останете заедно цял живот, той има нужда от следните неща.

1. Да го обичате и приемате такъв, какъвто е.

За един мъж да бъде разбран и приет такъв, какъвто е, е точно толкова важно, колкото да се чувства обичан. Затова постоянната критика и натискът върху него да се промени убиват желанието да бъде с вас.

Нормално е да му правите забележка за някои дребни постъпки, но не и да атакувате сърцевината на неговата личност. По-нормално би било да си тръгнете, ако чак толкова не споделяте ценностите му, не разбирате начина му на мислене и това към какво се стреми. В противен случай само ще го накарате да се чувства принизен и отблъснат. Запомнете – вашата роля в живота на който и да е мъж не е на възпитателка. Вие не сте в живота му, за да изкарате кирливите му ризи и да му покажете правилния път. Обичайте го такъв, какъвто е – несъвършен. Ако не успеете, тръгнете си от него.

2. Познавате го.

Това е съществено за чувството на близост. Мъжът има нужда да знае, че го виждате такъв, какъвто е – с уникалните си таланти, положителни и отрицателни качества, с малките му странности, дори с комплексите му. Ако го накарате да ви довери мечтите си и най-големите си болки, без да му натяквате за нищо, без да го иронизирате, без да използвате тази информация срещу него, това ще създаде истинска и дълбока привързаност.

Казано по-просто, той има нужда да му бъдете приятел.

3. Щастлива сте, че го обичате.

Нищо не дава такава сила на мъжа както това да вижда, че прави любимата си жена щастлива. Ако постоянно се карате, ако сте вечно тъжна, за него това означава, че любовта ви прави нещастна. А това смачква вярата му в себе си. И обратното, когато му показвате, че чувствата ви към него ви правят по-щастлив и по-пълноценен човек, това ще го убеди, че мястото ви наистина е до него.

4. Показвате любовта си с действия.

Не че думите “Обичам те” нямат значение за мъжете. Да, те също понякога наистина имат нужда да го чуят, за да са уверени в чувствата ви. Но за един мъж е особено важно да види, че показвате любовта си с конкретни действия. Това е така, защото силният пол е устроен различно и самите мъже изпитват подтик да действат, когато обичат. За мъжа, например, много по-искрен и значим израз на любов е да ви смени гумите на колата, вместо да ви омайва с мили думи по време на вечеря на свещи.

Затова мъжът очаква и от ваша страна действия, които да го убедят в силата на чувствата ви. Да бъдете до него в трудни моменти, да се сетите да му се обадите, след като е минала важна среща в офиса му, за да попитате как е минала, да се съгласите да прекарате празниците с негови роднини, да го изненадате с малък подарък, за който обаче сте се постарала и знаете, че ще го зарадва. Това са нещата, които дават на мъжа дълбоката увереност, че го обичате.

Източник: http://www.missbloom.bg