Когато животът ни тежи, и ние натежаваме

Когато животът ни тежи, и ние натежаваме | Диана image 1

Десислава Иванова е родена през 1984 година, завършила е маркетинг и мениджмънт, заедно с Милуш имат 2 дъщери. Тя е автор на ангелски бижута, водещ на медитации, духовни практики и курсове, посветени на връзката със себе си, себеразвитието и Полето на Акашовите записи. Заедно в дома и в пътя си Милуш и Деси участват в десетки събития в България и чужбина като лектори, консултанти, лайф коучинг, фасилитатори, преподаватели и ученици, защото както казват: умът и сърцето не познават границите на познанието и любовта. Повече за Десислава и работата й – на www.akashovizapisi.com

Преподаваш начин как естествено да пренастроим тялото и духа си така, че да се разделим с килограмите, които са ни в повече и ни тежат. Какво представлява тази система?

Нова философия на живот, в който не сме жертва на външните обстоятелства, а сме владетелите на причините за тях. Това е духовно освобождаване на физическите килограми. Курсът „Отслабване на тялото-духовен процес на душата“ дойде като лично преживяване и в него споделям моето собствено променено отношение към причинно-следствените връзки. Защото не се дебелее от филийката хляб, парчето торта или порцията пържени картофи, а от онова, което седи зад тях – глада. Глад за любов, за подкрепа, за почивка, за светлина… Нужно е да разберем, че ние сме интегрални същества. Че тялото ни е свързано с нашите емоции, чувства, мисли, думи, че е свързано с душата ни. То е, както обичам да казвам, последна инстанция на онова, което се случва на другите нива с нас. Когато не преодолеем някое негативно чувство или мисъл, те се натрупват в нас като блокаж. И тялото ги носи под формата на килограми или може би още по-лошо – болест. И всичко може да бъде променено по същия път, по който сме го създали. Променяйки поведението, мислите, чувствата си, ние променяме телата си. Върху това работим по време на курса – да намерим своите блокажи, липси, прегради, които ни държат извън хармонията, извън своето изначално красиво и цялостно Аз.

i285697114352216149._szw1280h1280_

Храната враг или приятел е? Освен видът й, има ли значение нашето отношение към нея?

Храната е само част от общата енергия, която всекидневно трябва да приемаме. Знаете ги таблиците с порции от различните видове и категории храни.  Според мен те трябва да се допълнят с това да бъдем радостни, да се смеем, да се разходим, да бъдем навън… Храната не е враг. Тя е източник на физическа енергия, но ние сме я превърнали в източник на емоционална и духовна енергия. Чрез нея се опитваме да компенсираме липси на други нива от реалността ни. Когато животът ни тежи, и ние натежаваме. Ако ни е леко, и ние сме леки. В работата си с десетки жени на въпроса кога са били най-красиви и с хармонични тела, получавам един и същи отговор: когато бях най-щастлива, когато бях влюбена. В тези моменти всъщност сме нахранили себе си с онова, от което имаме нужда, и не че забравяме за храната, тогава просто нямаме нужда от нея.

Затова призовавам всяка жена, която иска да се освободи от някой килограм, да започне да прави по едно нещо, което я прави щастлива.

Може да е много елементарно, примерно да си пусне и изпее любимата си песен, да си направи прическа, да излезе с приятели на кафе, да отдели малко време на това да остане сама със себе си, да чете, да медитира… едно нещо, но всеки ден, и ще види, че за по-малко от 2-3 седмици ще има промяна в теглото си.

Как ти самата стигна до това?

С настъпването на пубертета за мен започна най-голямата война. Войната с килограмите. С годините изпробвах всички диети. И колкото повече се опитвах да отслабна, толкова повече тялото ми се съпротивляваше. Впоследствие разбрах, че това бе битка със себе си, война, в която няма победители, защото победеният винаги съм аз. Едно дълбоко състояние на необич, което се превръщаше в самонаказание, отхвърляне, депресия и празнота. Не можех да разбера, защо постигайки на външно ниво онова, което се предполагаше, че всеки успешен и щастлив човек трябва да има, аз съм нещастна. Имах отлично образование, много добра работа, висока заплата, скъпи дрехи, излизах в бляскави заведения, постигах повече и повече, а вътре в мен сякаш имаше пробойна. Усещах го като черна дупка, която изсмуква всяка радост и бе все по-гладна… И когато нямах вече сили да се боря, я нахранвах с обилно количество храна. Но това ме караше да се обвинявам и линчувам все по-жестоко и просто се спусках по една спирала надолу, надолу. Всъщност никога не съм била истински „дебела“, но в онзи момент се чувствах най-дебелата и смачканата, имах чувството, че всички ме гледат и ме съдят за това как изглеждам.

13239109_946834548747208_1401974122806930702_n

Стигнах до момент, в който сякаш умирах всяка сутрин, когато се събуждах, и тогава разбрах, че нещо трябва да се промени. Тръгнах по пътя към себе си, започнах да работя с Акашовите си записи, търсех отговорите на въпросите си и започнах да намирам вътрешното си изконно състояние на мир и хармония. Разбрах, че само чрез постигане на вътрешна пълнота мога да намеря пълнота и удовлетворение във външната реалност. И така в рамките на 8 месеца свалих 20 кг. Без диета, без режим, без да съм се ограничавала в храната. Но за тези месеци промених много неща в живота си – освобождавах се от старото, така както махаш тежко палто от раменете си. И колкото по-леко ми ставаше отвътре, толкова по-лека ставах и отвън. Оттогава минаха 6 години и заедно с моя партньор в живота и в духовните пътеки – Милуш, имаме 2 деца и стотици хора, с които сме работили, за да могат и те да намерят своя път. За мен днес килограмите на кантара не са враг, а само индикатор, който ми помага да разбера и осъзная върху какво да работя в себе си.

Тъгата още се проявява като +2 кг, но когато избера за себе си радостта, то всичко се връща в баланса.

Толкова е лесно, когато не обвиняваш парчето шоколад за своите проблеми, а имаш силата в себе си да ги разрешиш, а тялото просто следва душата ти. Леко ти е – лека си.

Какво се случи с първите ти курсисти в следващите месеци?

Промяна. За всеки толкова, колкото е готов да направи. На курса ние задействаме процеса, пускаме новата „програма“, но работата е в ръцете на всеки лично. Както казвам: след този ден никой няма да отслабне, но за сметка на това ще сме на строга диета. Българският език носи огромна символика и сила в него. Затова въпреки че самият курс се казва „Отслабване на тялото – духовен процес на душата“, първото нещо, което правим, е да си изберем алтернативна дума на отслабвам, защото тя веднага настройва психиката ни, че сега започва процес, който ще заплаши нашето съществуване и тялото ни трябва да се защити и да „запази“ всеки натрупан запас. Олекване, хармонизиране, освобождаване, изчистване, влизане във форма – нека това да е новата настройка за промяната. Отслабването означава изтощаване на всички нива – физическо, емоционално и ментално. А диетата е на вътрешно ниво, което се оказва понякога по-трудно от това да се откажеш от хляба примерно. Да се откажеш да мислиш или да чувстваш нещо „тежко“, да простиш, да се пуснеш, да се освободиш от модели, които са били с теб с десетилетия – ето това е истинска диета. Осъзнавайки своите щитове, котви, компенсаторни модели, ти имаш възможността да ги промениш.

Какво значи „излишни килограми“? Кои килограми са излишни?

Мисля, че е излишно да казвам, че ние не сме правени по един „калъп“ и че е нужно всеки един от нас да намери собствения си комфорт и форма, но има ли в тялото ви нещо, което определяте като „излишно“, то и в мислите, чувствата и състоянието ви има нещо, което трябва да освободите. Излишните килограми основно изпълняват 3 функции. Щит, който да ни предпази от всичко, което ни наранява. Котва, която да не позволи да се промени или да си отиде нещо от живота ни. И компенсатор – запълва липсите на любов, споделеност, близост, радост и т.н. Тялото е просто отражение на онова, което сме вътрешно, затова и за мен промяната трябва да започне не от фокус върху това как изглеждам, а върху това кой съм, как се чувствам, какво мисля, какво правя. Освободи излишното в живота си и тялото ти ще те последва.

Какво би казала на жените?

Като послание към всички, които искат да се освободят от килограмите, но не могат: „Вие нямате проблем с килограмите. Вие имате проблем със себе си“. Това не е обвинение, а възможност, сила, която да проявите и да се промените истински и качествено отвътре навън. Защото радостта, красотата, лекотата са част от нас, само трябва да им позволят да се проявят.

Автор: Лилия Попова