Силата на Инвестицията…в Любовта

Напоследък все повече наблюдавам как хората търсят всевъзможни начини да се образоват и обогатят още повече в кариерата и работата, на която са се посветили. Разбира се, в това няма абсолютно нищо лошо. Ние инвестираме време, финанси и се лишаваме от други неща в живота, вървейки по пътя на  „ кариерното израстване“. Онлайн курсове, уебинари, владеене на чужди езици и най-вече контакти с нови и авторитетни личности. До тук добре. Всеки съвременен себеуважаващ се човек желае този прогрес.

Но както във връзките, така и в работата един елемент играе важна роля за цялостното развитие и това е отново ЛЮБОВТА.

Ако погледнем по следния начин – за връзката си да се грижиш така както за кариерата си. И за кариерата да се грижиш така както за хората/човекът, когото обичаш. Тогава успехът е НЕМИНУЕМ! Защо ? Защото и за двете ти си взел решение! Аз искам да работя …тази работа/ Аз искам да бъда с този човек! И в двата случая се изисква желание, търпение, постоянство, грижа и всичко това чрез Любов.

Понякога се случва така, че приемаме нашият партньор вече като даденост и се отдаваме на професионалното развитие. Но погледнато в дълбочина, те двете вървят ръка за ръка. И както се грижим за едното, същото внимание изисква и другото. Защо ? Защото човекът до нас е и наше вдъхновение, от него могат да бликат извори за нови идеи. А работата ни е нашето творческо поле. Мястото, на което ние оставяме отпечатък. В него ние влагаме нашият потенциал и умения. Като художник, който развихря въображението си върху белия лист. Така ние биваме още по-пълноценни. Развиваме както чувствата и духа си във взаимоотношения, така и умът и творческия потенциал в работата.

Целият този процес започва да се генерира като двойно по-мощна енергия, когато участват двама! Никой не казва, че сам човек непременно е безпомощен или слабохарактерен. Но нашият партньор може да играе роля, с която нашият живот да бъде не просто успешен, а два пъти по-успешен, не просто красив, а два пъти по-красив. Както в личен, така и в професионален план.

И защо казвам се изисква еднаква грижа и за двете? Защото, ако кариерата или връзката оставим да се носят „ по  течението“  със сигурност накрая ще се излеят в някоя канавка.

Какъв тип грижа имам предвид ?

В партньорските отношения :

  • Разгневени сте – > Себевладение, уважение към другия във всяка ситуация. Не трябва да робуваме на емоции в момент на афект.
  • Разочаровани сте -> Прошка. Ние сме различни, опознаваме се и се напасваме постоянно.
  • Неудовлетворени се -> Искрени разговори и споделяне до постигане на удовлетворително решение.
  • Предателство -> Обмислете внимателно и двете страни. Разговаряйте. Имайте желание да продължите. Любовта побеждава всичко!

В работата:

  • Имате неясноти -> Потърсете консултант или професионален съвет.
  • Искате точно определена длъжност- > Дерзайте за нея, докато не я постигнете. Упоритост.
  • Искате промяна- > Поемете риска.
  • Искате повишение на заплатата -> Докажете качествата си и си поискайте заслуженото.

Има още много точки, които могат да се обсъдят. За всяка от тях има решение. Въпросът е да поемете грижата за него. И за всяко нещо, когато се вложи любов, в подходящия момент, то ще се случи. Защото „ Бог е любов“,а Любовта е всичко. И за да бъдем благословени често сме подлагани на изпитания. Не само на силата на ума, но и куража на сърцето!

Източник: http://www.ladymagazine.bg