Животът е там, където те обичат…

Един негов поглед в онзи слънчев ден беше достатъчен да плени сърцето ѝ… Цял живот си мислеше, че няма любов от пръв поглед, че няма как само с един поглед да се преобърне всичко в теб и да те направи нов човек… но моментът, в който погледите им се срещнаха, тя разбра, че желае до края на живота си само тези очи да гледат само нея.

Начинът, по който тя изглеждаше през неговите очи, я накара да забрави всичко предишно, цялата болка. Накара я да забрави лъжите и предателствата на всички предишни. Накара я да забрави всичко лошо. Тя се бе изгубила, не можеше да намери пътя си и не можеше да разбере какъв е смисълът на живота ѝ. Всичко за нея беше мрак. Но с един негов поглед отново изгря слънцето и то беше по-ярко и по-красиво от преди.

Сега тя знаеше, че беше на този свят, за да обича него. Че беше на този свят, за да направи неговия живот по-добър, по-цветен и слънчев. А той… Той беше всичко, което тя желаеше! Той беше Всичко! Само неговите ръце нощем можеха да премахнат цялата болка в нея и да я направят отново цял човек, само в неговите очи тя виждаше топлина, която може да стопли целия свят.

Тя знаеше, че неговите очи няма да я предат и няма да я излъжат… Знаеше, че всичко има смисъл само с него. Благодарение на него тя разбра, че да обикнеш някого е като се преместиш в къща. Първоначално се влюбваш във всичко ново, всяка сутрин се удивяваш че нещата са твои, сякаш се страхуваш, че някой неочаквано ще се втурне вътре и ще ти обясни каква ужасна грешка е станала, че няма начин да живееш на това прекрасно място.

С течение на годините стените се зацапват, дървото се напуква, вече обикваш къщата не заради съвършенствата ѝ колкото заради недостатъците. Вече познаваш всички кътчета и ъгълчета. Знаеш как да накараш ключа да не заяжда, когато навън е студено. Знаеш коя дъска поддава, когато стъпваш върху нея, как да отвориш врата на гардероба без да скърца. Това са малките тайни, които превръщат къщата в истински дом. Тя най-накрая намери свят дом в неговите очи… В неговото сърце…

Вселената дава награда на тези, които имат търпение. Понякога ни се струва, че всичко е лъжа, че няма любов, но не е така. Бих искала да кажа на всички, които си мислят, че любовта няма да дойде, които мислят, че любовта ви е подминала, не е така! Искам да кажа на всички, които се чудят как ще познаят, че точно това е човекът. Това е този, когото търсят, знайте, че то се усеща. Цял живот се страхувах, че не го усещах, цял живот се страхувах, че няма да позная кой е човекът за мен, но го познах само с един поглед. Само с една усмивка… И повече нищо не беше същото… Не спирайте да вярвате в любовта, защото я има! Любовта е всичко! Просто идва при нас в най-подходящия момент. Нито по-рано, нито по-късно, а когато наистина сме готови за нея!

Автор: Г.