5 неща, които никога не трябва да приемаме лично

Не приемай нищо лично. Това е мантрата, която може да направи живота ни по-лесен. Замислете се само колко много от личните ни терзания започват от това, че сме приели думи или действия твърде лично? Колко пъти само сме преживявали нещо отново и отново в мислите си, защото сме решили, че ни засяга пряко, че е казано само и единствено за нас. А всъщност не е така.

Това е загуба на време и енергия. Лекотата на битието ни може да се крие именно в това да не приемаме нещата лично. Още по-малко пък тези неща…

Коментарите в интернет

Иска ни се или не, огромна част от времето ни преминава във виртуалното пространство. Едни намират там утеха, други си изкарват яда, трети успяват да бъдат такива, каквито никога няма да са в реалността. Едно обаче е ясно – това си остава просто интернет и да се оставите да се влияете от глупави, безсмислени коментари е вреда, която сами си нанасяте.

Клиентите в работата – ако работите с клиенти

Вероятно на повечето от нас се налага да работят пряко с клиенти или бизнес партньори. Всички обаче сме човешки същества и сме подвластни на толкова много фактори в живота ни. Това че някой има лош ден и не е достатъчно помъдрял, че да не си го изкарва на околните, не ви засяга. Да, може да се опита да си го изкара на вас. Ок, но не го приемайте лично. Не вие сте причината за неговите проблеми.

Отхвърлили са ви за работа, проект, нещо

Случва се на всеки. Може и да сте много добри в това, което правите. Но отново – има един куп фактори, които могат да окажат влияние точно на тези хора, от които трябва да бъдете одобрени. Това, че сега са ви отхвърлили, не означава, че сте се провалили или че не ви бива. Пък и в повечето случаи кандидатите за работата са много, а само един ще бъде избран. Не се демотивирайте и не приемайте това като провал. Не е. Това е просто животът и другите хора в него.

Любимият човек не харесва нещо

Не приемайте това като знак, че не харесва вас. Може да не му допада как готвите, това не значи, че не ви обича. Щом е с вас, значи имате много повече качества, нали така. Тогава защо се фокусирате върху нещо, което не му е харесало? В крайна сметка, признайте си откровено, вие харесвате ли абсолютно, Абсолютно! всичко, което той прави и говори?

Грубостта на хората по улиците

Това, че някой има лош ден и ви е блъснал на ескалатора, не ви е направил място, за да минете на улицата, паркирал е така, че ви е запушил, не означава, че той се муси точно на вас. Може дори да не е забелязал човека, на когото създава неудобство. Хората са погълнати от собствените си личности и не забелязват другите. Това че някой ви е гледал със злобна физиономия в метрото, въобще не значи, че имате петно на блузата или изглеждате ужасно. Точно в този момент той е водил спор в мислите си с друг. Не правете и вие това.