Кои са емоциите, без които една пълноценна връзка е невъзможна?

Кои са емоциите, без които една пълноценна връзка е невъзможна? | Диана

Зад успеха на една връзка се крие много повече от незабравими емоции – същото се отнася и за любовта. Същевременно ние разбираме какво означава даден човек за нас от начина, по който ни кара да се чувстваме.

Представете си, че ние сме свят, съществуващ в друг свят – система в друга система. Това, което свързва тези два свята са нашите мисли и емоции.

Тези емоции ни карат да се чувстваме живи, защото са породени от света, който ни заобикаля. Без тях нищо няма да изглежда истинско, защото няма да чувстваме нищо.

Какво ще остане от нас освен животни, борещи се с понятието реалност, съществуване, живот и цел?

Нашите емоции ни ръководят и ни дават увереност в изборите, които правим. Докато това се счита за голяма грешка, илюзия, която води до заблуда, то всъщност си е част от нашата природа.

Любовта обаче не е емоция. Емоциите, начинът, по който се чувстваме, могат само да са резултат от любовта.

Когато изпитваме любов, емоциите ни служат като средства, чрез които да я изразим. Затова любовта никога не е еднаква за двамата партньори и постоянно се променя, докато връзката между тях продължава.

Това невинаги означава, че любовта се е променила, а начинът, по който ние изразяваме чувствата си.

Емоциите са важни за една връзка, защото именно те ни напомнят, че любовта, която съществува между нас, все още е жива.

Има определени емоции, които всички ние чувстваме, когато сме влюбени; те са универсални. И докато те може би са само част от дефиницията, върхът на айсберга, то те са необходими, за да поддържаме нашата заблуда жива. А каква чудесна заблуда е това!

1. Силно привличане

Нивото на привличане, което чувствате към вашия партньор невинаги ще бъде едно и също; нормално е то да се променя от време на време.

Ще има дни, в които няма да можете да свалите ръцете си от него и такива, в които няма да чувствате нуждата да го обсебвате.

Проблемът, с който повечето двойки се сблъскват всъщност не е никакъв проблем. Както всяка една емоция е непостоянна, така е и със страстта.

Повечето двойки изпадат в паника, когато тяхната половинка не изпитва силно привличане в определен момент, но това, което не успяват да разберат, е че е възможно и естествено това желание да се възвърне.

Единственото нещо, което обаче не можете да направите е да се престорите, че страстта между двама ви съществува. Ако никога досега не сте изпитвали онова силно теглене един към друг, не очаквайте това да се промени с годините.

2. Ревност

Тази емоция е малко подвеждаща. Ревността е нещо лошо, само ако не е умерена и я изразяваме прекалено често. Самото чувство е напълно безопасно. Нещо повече – малко доза ревност може да бъде полезна за една връзка понеже поддържа огъня жив.

Когато някой ни ревнува, това ни подсказва, че този човек ни желае и ни иска само за себе си.

Наясно сме, че има хора, които гледат на любовта по-разкрепостено и свободно. И въпреки това, когато силно обичаме, ревността се превръща в неизменна част от връзката.

Докато използвате чувството си на ревност като добра мотивация, то вашата връзка ще има единствено полза от проявата на тази емоция.

Ако обаче във връзката, в която сте в момента, не присъства и грам ревност, тогава може би трябва да се запитате защо.

3. Нетърпение

Ако никога не сте жадували за някого и този човек не ви е липсвал, когато не е бил наоколо, до такава степен, че да се чувствате тъжни, тогава може би никога не сте обичали истински.

Да обичаш някого означава да чувстваш силна връзка с този човек, свързване помежду ви, което винаги си усещал, но никога досега не си разбирал.

Когато срещнете този човек ще искате да скъсите разстоянието между двамата и никога да не бъдете далеч един от друг. Когато се налага да сте на разстояние от любимия е нормално да изпитвате нетърпение да видите този човек отново и силно да желаете присъствието му.

Това чувство няма да е постоянно, но е необходим знак, че обичате партньора си. В противен случай връзката ви няма да бъде успешна и дори е възможно бракът ви да приключи.

4. Пълно блаженство

Вие или сте влюбени или не сте. Повратният момент, в който преминавате от второто към първото състояние е състоянието, в което чувствате пълно блаженство.

Това е моментът, когато осъзнаете, че човекът, който не преди много време, е бил само непознат, сега означава всичко за вас.

Може да загубите работата си, да си счупите крака или напълно да се изложите в нещо, но докато вашият любим, този прекрасен човек все още е в живота ви, никой провал няма да е от особено значение.

Това е един от моментите, в който осъзнаваме, че сме влюбени и ако това ви звучи непознато, съжаляваме, но не сте открили правилния човек все още.

5. Надежда

Хората казват, че любовта ни кара да гледаме на живота през розови очила, променя представата ни за света и ни прави слепи за злото, което ни дебне зад ъгъла.

Истината е, че любовта не е сляпа. Тя просто ни дава надежда, кара ни да вярваме, че накрая всичко ще бъде наред и ни показва, че светът всъщност не е толкова лош, колкото изглежда понякога.

Любовта ни дава надеждата за живот, изпълнен с повече щастливи и по-малко тъжни моменти, кара ни да вярваме, че каквото и да правим, го правим добре.

Дори да знаем много малко за живота и света около нас, ние спираме да се страхуваме, че сме напълно изгубени. И как може да сме, щом сме намерили човека, който ни допълва?

Любовта ни кара да се чувстваме на мястото си, кара ни да се чувстваме… истински.

Източник: www.tialoto.bg