Коя е най-добрата майка според зодиака

В тънката и сложна сфера като възпитанието на децата много зависи под каква звезда сме се родили. Представителките на някои зодии са строги майки, които стриктно следват правилата, други пък дават пълна свобода на малчугана. А с трети всеки нов ден е интересно предизвикателство.

Овен

Майката Овен се хвърля с главата напред в родителските радости, напълно решена да преодолее непостижими висоти. Няма нищо удивително – покровителства я войнственият Марс, затова тя се готви за всяко събитие като за сражение. Най-сложното и интересно е да осъзнае, че в първите години детето изцяло зависи от нея. Овенът е един от най-самолюбивите знаци, свикнал виртуозно да поставя своите потребности на първо място. А сега трябва да отчита интересите на малкия човек.

Телец

Първо е работата, после удоволствието. В продължение на няколко години майката Телец е въплъщение на строгост. Но само да се убеди, че нещата вървят по план, тя тутакси се преобразява. Може строго да следи детето си дали си мие зъбите, докато навърши пълнолетие, а същевременно без излишни въпроси да пусне дъщерята си тийнейджърка да нощува при приятелка. Тя е отличник в планирането на бюджета. Затова точно знае в какви увлечения на малчугана има смисъл да инвестира.

Близнаци

Да бъдеш майка с милион лица не е лесно, но затова пък и никак не е скучно. Майките Близнаци са именно такива. Те винаги карат близките си да гадаят каква ще бъде следващата им крачка. Стандартите и представите им за правилното възпитание на децата могат да се сменят без предупреждение, и то кардинално. Може да прекарат цял ден в търсене на рецепта за хипоалергенен сапун за детето, а после да плюят на всичко и да отидат с него в задушен рок клуб.

Рак

Повечето жени Раци са родени за майчинство и още от ранна възраст тренират възпитание – с куклите, домашните любимци, по-малките си братя и сестри. Те имат идеалистичен подход към семейството и уникален талант да създават комфорт и уют в дома. Дори от горе до долу да са покрити с татуировки и пиърсинг, това не променя нещата. Влагат много в отношенията си с децата и разчитат, че винаги ще заемат важно място в сърцата им. Майчинството им помага да преодолеят стеснителността си.

Лъв

Креативната и артистична майка Лъв оставя след себе си ярка следа. Възпитанието за нея е начин да се себеизрази и се впуска в това предизвикателство с присъщата си страст. Дамите от знака обичат да бъдат въвличани във всички аспекти от живота на хлапетата и не скриват гордостта си, че са възпитали успешен човек. Непреклонни са обаче, става ли въпрос за принципи. Те изискват безпрекословно послушание и отличен успех и са сигурни, че когато децата им станат лекари, бизнесмени или адвокати, ще им бъдат благодарни.

Дева

Майката Дева е удивително съчетание между свободолюбивия и контролиращ всичко родител. И докато едни представителки на знака чувстват, че са създадени да имат деца, то други се учат в движение, особено ако са заклети интроверти. Намесата в личното им пространство, която неизбежно идва с появата на малчугана, а също и отказът от обичайната интелектуална дейност за сметка на разучаването на азбуката може да се възприемат трудно от Девите.

Везни

Известно е, че Везните постоянно търсят идеалния баланс и майчинството е най-верният начин да намерят себе си. Тяхната мисия е да живеят за другите, а децата им дават възможност да реализират този си стремеж – те лесно се научават да градят делата си около потребностите на малките. А и им харесва всичко, свързано с детството. Притежават супер способност безпогрешно да избират най-добрите играчки от магазина. Те искрено се забавляват от белите на хлапетата, възхищават се на безкрайните им въпроси и на свежия им ум.

Скорпион

Тази майка хем е игрива, хем обича да държи нещата под най-строг контрол. Така децата се вдъхновяват от нея и едновременно се плашат. Родителките Скорпиони не са способни да излеят гнева си върху главата на хлапето, обаче само един-единствен техен поглед е достатъчен то да разбере, че мама не е на кеф. Повечето от жените от знака бързо усвояват ролята на майка – областта на чувствата е превъзходно развита у този емоционален воден знак.

Стрелец

Възпитанието на децата е интересен опит за най-свободолюбивата зодия. Спонтанният Стрелец живее в настоящето и се подчинява на импулси и инстинкти. Държи на независимостта си и единствената връзка, която му е по душа, е тази с малчугана. Интересно им е да виждат в него самостоятелна личност, но им се налага да приемат, че ще трябва да вложат много време и сили. И предишният им спонтанен образ става несъвместим със задълженията на родителя.

Козирог

Козирогът не е майчински, а по-скоро бащински знак и това добавя пикантност в отношенията. Дамите от зодията въплъщават двамата родители в един образ, с явно преимущество на мъжката роля. Те не се боят да поставят граници и да преподават на децата си сурови, но необходими уроци. Искат да са близки с тях, но не чувстват необходимост да им бъдат най-добри приятели – възрастовата йерархия напълно ги устройва.

Водолей

ози крайно любопитен персонаж не може да бъде поставен в никакви рамки. Майките Водолеи са ласкави, макар да се държат доволно отчуждено, строги, но спонтанни, меки, но дърпат юздите. Спецове са на организирания хаос, а методът им на възпитание се мени без предупреждение. Гледат на живота като на голямо и увлекателно приключение и мечтаят и децата им да ги следват в това. Много по-лесно им е да принадлежат на целия свят, отколкото на един-единствен малък човек.

Риби

Родителката Риби излъчва невероятна топлота и другите майки на детската площадка са влюбени в нея. Сърцето винаги е открито за света. В този последен знак от зодиака е концентрирана цялата чувственост и духовност. За майката Риби не съществува рутина и може да превърне всеки ден в незабравим, което пък хвърля децата й във възторг. Буйното въображение обаче има и обратна страна – много от близките не я смятат за особено стабилна.