Коя e най-добрата жена според зодията

12-о място – Скорпион – Невероятно привлекателната, възхитително умната и умопомрачително красивата жена Скорпион е най-лошата съпруга на света. Защото да се ожениш за Скорпион означава да се продадеш в робство. Несъмнено донякъде дори е чест да служиш на толкова прекрасна госпожа, но има един проблем: докато се адаптираш към сложния ѝ характер и се научиш да избягваш изненадващите шамари, ще оплешивееш, ще получиш еректилна дисфункция и пенсия за старост. И точно тогава тя ще те смени за зноен трийсетгодишен мачо с ееей такива мустаци.

11-о място – Риби – Да се ожениш за Риба е същото като да си вземеш коте: вкъщи ще живее едно много красиво създание, което цял живот ще те гледа като благоуханен резултат от продължителния процес на варене на храна. А и освен това Рибите ще ти излязат далеч по-скъпо от котките, но ползата от тях е също толкова голяма: понякога, ако Рибата благоволи да е в добро разположение на духа, можеш да я вземеш на ръце и да я погушкаш малко. Тя дори може и да започне да мърка. И се пристрастява към мъркането като към тежки наркотици: от първия път и завинаги. Защото дори и да спреш да се боцкаш, животът пак ще си остане празен и безсмислен. Яко, нали?

10-о място – Лъв – Жена, еталон на постиженията на националното стопанство. Ако националното стопанство не е заработило достатъчно за скъпоценни камъни на всяко ухо на Лъвицата и за няколко карата на безименния ѝ пръст – нищо не е направило. Тежката лапа с остри нокти ще удари самото стопанство. Много тъжно. И което е още по-страшно, необратимо. Смисъл – няма да ти се получи да се разведеш с Лъвицата: на теория, разбира се, може, а на практика всички останали жени след брака с Лъвицата ще ти се сторят жалки копия на живи хора. А за друга Лъвица сега вече си прекалено нищожен, ха-ха.

9-о място – Стрелец – Жената сатана. Предупреждава съвсем честно, че нищо не иска от мъжа, освен безсмъртната му душа, но ето, нека да бъде добър и да я предостави за безсрочно ползване. Не че жената Стрелец много я интересува какво се случва в тази душа, просто има нужда от гарант за бъдещето. А съвместното бъдеще в разбиранията на Стрелеца изглежда по следния начин: както тя каже, така и ще бъде. Винаги. Иначе – виж точката от договора – ще гориш вечно в ада. Вечно!

8-о място – Близнаци – Жената Близнаци е опасна. Има жени, до които мъжът се чувства като прекрасен герой, има жени, до които мъжът се чувства като неудачник, а има и жени Близнаци. Те знаят какъв е той в действителност. Безсмислено е да се преструват: Близнаците виждат в самата душа, хранят чуждите вътрешни демони с ръце, чешат ги зад ухото и ги пускат на дивана. Проблемът е в това, че всъщност малцина са готови толкова отблизо да се запознаят с вътрешните си демони. А ще им се наложи.

7-о място – Овен – Всички знаят, че да живееш с Овен е все едно да седиш на вулкан. Но малко хора наистина разбират заради какво си струва да жертваш скъпоценното си седалище. Ще ти издам тайната: в пламъка на темперамента на Овена можеш да нагорещиш всеки метален прът, малко да поудряш, а след това да го закалиш. Тогава ще се получи някакъв предмет – красив и полезен за домакинството. Всъщност точно това става с мъжете на Овните и те по принцип са много доволни от това. Всички до един. Овните дават недоволните на вторични за претопяване.

6-о място – Везни – Да се ожениш да Везни е изгодно начинание от всички гледни точки: от една страна, тя е тази „истинска жена”, за която всички мъже си мечтаят: мека, нежна и отстъпчива дама, прекрасна, макар и малко нервна домакиня, изкусна кулинарка, умна, красива и сексуална. В дните, когато Везните са предразположени към доброта и радост. Което, да ти кажа направо, не е много често. Останалото време Везните отделят на истерии, страдания, скандали, рев и изяждане на мозъка на околните с чаена лъжичка. Но и това също го правят много, много красиво.

5-о място – Дева – Петицата на най-добрите жени започва от Девата – и не толкова съпруга, колкото добра приятелка и съмишленица. Девите са убедени, че мъжът и жената не трябва да се вглеждат един в друг, а да гледат в една посока. При това в тази, в която Девата реши. Така че да си мъж на Девата, от една страна, е много изгодно – това е все едно да си алфа мъжкар в глутница вълци: вождът, естествено, съвсем не си ти, а вълчицата, но ти имаш формален статут. Разбира се, ако не си овен във вълча кожа. Много лесно можеш да провериш дали си от „семейство кухороги”: ако проницателната Дева веднага не е казала „Да!” след като е видяла пръстена, а е заявила, че „трябва да си помисли” – ти също си овен. Бягай, брат. Бягай бързо.

4-то място – Телец – Почетното четвърто място се заема от Телеца – жената, за която си струва да се ожениш, ако си весел беден безделник. Защото Телците имат таланта от бедни безделници да възпитават успешни безделници, но пък веселостта им по принцип се губи някъде при този процес. Така че трябва да се ожениш за Телец, ако ти се струва, че бръмбарите в главата ти са много забавни. Да, и за три хиляди петстотин и осемнайсти път – толкова забавни като в началото.

3-то място – Козирог – Тройката на лидерите се затваря от Козирозите – жените, които знаят точно рецептата на семейното щастие. Елементарно, Уотсън! Перфектният мъж трябва да се ожени за перфектната жена, няма нищо по-просто, нали? Така че Козирозите се омъжват, ръководени от здравия разум и трезвата преценка, а не от някакво си там полумитично влюбване. И след това живеят с перфектния с мъж в мир и любов докато смъртта ги раздели. Обаче няма да изброявам критериите за перфектност: тези, които Козирогът ще избере, могат да погледнат в огледалото, а на другите не им трябва да знаят такива ужасни неща. След това няма да могат да спят.

2-ро място Водолей – Почетното второ място заемат Водолеите – само и изключително заради това, че Водолеите не обичат да са първи: тогава към какво ще се стремят, а? Жената Водолей е почти митична, главна героиня в мъжките мечти: вечно млада (деветдесетгодишните Водолеи се хилят като първокурснички); вечно прекрасна, защото темпераментът на Водолеите не е подвластен на времето; вечно изключителна, защото жената Водолей винаги ще живее с мъжа до себе си и никога няма да остане да живее сама. Проблемът е само един: ще преплуваш десет морета докато я свалиш и ще се тръшкаш: „Омъжи се за мен, моля те!”

1-во място Рак – Не е толкова лесно да убедиш жената Рак да се венчаете, но ако вече си успял, то тя ще се представи в цялата си прелест: тя е и умна, и красива, и домакиня. Грижи се за дома перфектно, безупречно възпитава деца, сприятелява се с роднините на мъжа. Винаги подкрепя своя любим, винаги му угажда. Защото семейството е на първо място. На първо място каза! А който пренебрегва семейните си задължения, ще бъде наказан с метални клещи. Тук може би ще съжалиш, че не си се оженил за някоя жена Скорпион, но… Няма за какво. Клъц – клъц.