Вижте коя зодия се нуждае спешно от психотерапевт

За Близнак задължително медицинска помощ.

Ако се чудите дали се нуждаете от медицинска помощ, прочете кои зодии трябва да се съветват с психотерапвт, и кои няма нужда да прибягват до такива крайни мерки.

Овен
За него – не, за близките му!
Той е пробивен, целеустремен и агресивен. Избере ли си цел, може да принесе в нейна жертва какво ли не, включително интересите на семейството и детето. Когато му писне, забравя. И се прехвърля на следващата си страст. В това време семейството и детето, които вече са се примирили с предишното положение, изведнъж се оказват на прага на лудостта. Нищо от това, за което са се борили, но са загубили, не важи вече! Ето защо на близките на Овена най-често им е нужен психотерапевт. А на самия агресор може да помогне малко йога – за укротяване и усмиряване.

Телец
Ако е с разбито сърце
Телецът е стабилен човек. Може да си я кара с десетилетия с потиснат гняв като клокочещ гейзер. Но и неговото дебелокожие има граници. Ще избухне, ако направите следните грешки – ако го обвините в нещо, за което наистина е виновен, ако му натяквате за гаф от миналото или ако е в състоянието “носорог пред снимачен екип”, а вие му налеете масло в огъня. За Телеца, който в моменти на ярост е точно като луд с картечница, тези изблици действат терапевтично. А лекар за душата му е нужен единствено, когато страда от разбито сърце.

Близнаци
За тях двамата – психиатър
Душата на всеки Близнак обикновено се обитава от високоинтелигентна двойка, която най-често е на различно мнение по всички въпроси. Един психотерапевт сам не може да се оправи, когато насреща му са Близнакът и неговият близнак. Освен ако самият терапевт не страда от раздвоение на личността – тогава ще разговарят на равна нога. Близнаците са нервни и свръхчувствителни, страдат от проблеми със съня и хранителни разстройства. Това ги докарва до тежки състояния, които само с психотерапия няма как да бъдат оправени. Трябва им психиатър.

Рак
Не спешно, а перманентно
Раците са изтъкани от тревоги и притеснения, гарнирани с присъщите им черногледство и скептицизъм. В разрез с тези съвсем не осигуряващи душевен комфорт качества е идеализмът, от който страда всеки втори представител на този знак. Сблъсъкът на идеализма с преждеизброените качества, както и почти всекидневното му развенчаване от естествения ход на нещата от живота, поставят представителите на този воден знак в режим на постоянна гръцка трагедия. Затова те са хората, които определено се нуждаят редовни посещения при психотерапевт.

Лъв
По-скоро му трябва циганка
Лъвът е нормален човек и му се случва да му потънат гемиите. Дори може да изпадне в голяма драма. Когато Лъвът страда, всички са наясно, особено виновниците за мъките му. От тези състояния успява да се извади сам, без терапевти. Единственото, от което Лъвът се нуждае повече, отколкото от слънцето, въздуха и водата, това са похвалите. Ако не е успял да си вербува отбор приятели клакьори, значи е време да си наеме циганка, която да ходи покрай него и да каканиже безпочвени ласкателства: “Като принцеса си хубава, ма, како, дай сега пет лева…”

Дева
Имат си други методи
Всяка Дева си знае как да се самоизлекува от настинка, махмурлук, болен стомах или наранено самочувствие. При пронизано сърце прилага двойна доза от тайните си илачи и всичко си идва на мястото. Никакви полуобразовани индивиди не могат да й обяснят на нея, Девата, как да се справи със собствените си трагедии и разочарования! Да не говорим, че представителите на този знак гледат трезво на света и хората в него, така че рядко може да бъдат неприятно изненадани. Е, ако терапевтът е светило, може пък и да се окаже от полза, кой знае.

Везни
Престижно е – значи може
Един мир цари в душата на Везните, една етика и естетика… Чак да се разтревожи човек! Те са толкова загрижени около тях да има сговор и хармония, че когато не им се получава, изпадат в злостна ярост. Е, вбесяват се и ако ги разобличите, че са сгазили лука, или пък когато осъзнават, че не са прави. След пристъпа малко ги гризе съвестта и тогава тъкмо идва моментът да си запишат час при психотерапевт. Всъщност да лежиш на кушетка и да досаждаш на човек с дипломи, като му разказваш глупостите си срещу заплащане, звучи престижно.

Скорпион
Добре са си така
Скорпионите не изпадат в депресия – те рядко излизат от нея. Ако са изпълзели изпод черните хлъзгави камъни на нещастието и всемирната тъга, за да се погреят на слънцето на любовта и успеха, всяка сянка може да ги накара да се шмугнат презглава в мъката си. Не, на Скорпионите не им е нужен психотерапевт, защото те се чувстват най-естествено, когато тънат в меланхолия. Това идва от дълбоката чувствителност на мрачната им скорпионска душа. Решат ли да се отърват от депресията, имат достатъчно воля, за да се справят и сами.

Стрелец
В тях няма хляб за терапевта

Най-щастливият знак в зодиака също може да изпадне в депресия. За час-два, докато намери с какво да си запълни мислите и времето. Оптимизмът им помага да се преборят с черните опасения, лекомислието – да ги отметнат от челото си, като кичур коса, а лекият им и весел характер ги разпъжда, както слънцето гони буреносните облаци. Нетипично е за Стрелец да хленчи на кушетката на психотерапевта – най-вече защото Стрелецът е свикнал на неговото рамо да хленчат. Дори да има проблеми, нито вие, нито психотерапевтът ще бъдете уведомени за това.

Козирог
Не вярват в терапевти
Козирогът е най-депресивният в зодиака. Управляван от Сатурн, този знак се носи стабилно и ниско над земята – малко под равнището на потъналите гемии, изпълнен с омерзение към превратностите, които животът може да му поднесе. Евентуално. Тежкият им характер идва от това, че винаги очакват нещата да се обърнат в неприятна посока. Предпочитат сами да свършат всичко – защото нямат вяра, че друг ще го направи достатъчно добре. Козирозите имат тенденцията да давят тревожността и мъката в алкохол или дрога. Те не вярват в терапевти.

Водолей
Трябва им доктор за извънземни
Те са по-неприятни и от Стрелците. Рядко се потискат, депресират или полудяват. Водолеите са хора от бъдещето, които случайно са родени по наше време. Такива любопитни, разсъдителни и трезвомислещи същества дразнят целия останал свят с вечните си идеи за подобрение, спасение и изцеление на планетата, човечеството, развиващите се страни или най-близкото си обкръжение. Но под люспестата им кожа на пришълци от друга планета понякога се крие нормална ранима човешка душа, която може да изпитва болка, особено когато се чувства неразбрана.

Риби
Спешно е слаба дума

Рибата е знак на мълчаливото страдание. Те са като застинал образ на селското девойче от балета “Жизел” – снимка на онзи момент, малко след като е разбрала, че е измамена от любимия, полудяла е и същевременно е на път да издъхне от болното си сърце. С други думи – Рибата е “птица устрелена”. Безсилни да се борят или да се застъпят за себе си, те имат нужда от много приятели, на чието рамо да плачат, и от цяла армия психотерапевти, които да им предпишат огромни количества антидепресанти. За да не давят мъката само в алкохол.

Източник: https://www.blitz.bg/obshtestvo/vizhte-koya-zodiya-se-nuzhdae-speshno-ot-psikhoterapevt_news427333.html