Любов – единственото лекарство срещу стари рани

Дихателни упражнения за очистване на емоциите от Мигел Руис.

Изчистването на емоционалните отрови е твърде прост процес. Всичко, което е необходимо, са мисли за любовта и правилно дишане, пише Мигел Руис в „Отвъд страха”.

Нужно е силно да притиснем раната в нашето съзнание.

След това трябва да започнем да дишаме равномерно, повтаряйки в съзнанието си думата „любов”.

Можем да прилагаме тази пречистваща процедура към стари и към нови рани.

Изчистената рана заздравява от само себе си. Помнете, не трябва да се изчиства раната, като споделяте отровата с друг човек. От това отровата става по-голяма.

Ние се лутаме в джунглата, изпълнени с отрова, която действа пагубно на всички. Ако ви нападат, помнете, че на нападащия му е нужна вашата енергия. Когато станете Майстор на Трансформацията, нищо няма да може да ви навреди и ничия отрова няма да може да проникне във вас.

Като изчистите раните от миналото, ще промените всекидневния си живот и няма да обременявате душата си с емоционален „багаж”. Ежедневното изчистване на емоциите, ако не веднага след тяхното възникване, то преди прехода към съня, трябва да се превърне в обикновена работа за вас.

Запомнете, че при прегледа не трябва да има нито Съдии, нито Жертви.
Осъзнаването на тази концепция има огромно значение за терапията. Според толтеките избавлението от отровите е самостоятелно, осъзнато действие. Не е нужен лекар.

Прегледът възкресява в нашия живот всички възгледи и събития от миналото, които съдържат в себе си емоционални отрови.

Мигел учи на следните дихателни упражнения:
Съсредоточете вниманието си върху дишането.
Дишайте любовта, която винаги витае във въздуха.
Вдишайте чиста любов. Издишайте чиста любов. Дишането е нашата непосредствена връзка с любовта. Дишайте любов, изчиствайки всеки изплуващ в съзнанието ви емоционален спомен.
Изчистете съзнанието. Отключете го. Нека в него се възцари пустота. Да няма никакви мисли и преценки. Тренирайте съзнанието да извиква спомени, без да се замисля. Всичко, което си спомняте, има значение. Доверете се на прииждащите спомени.
Призовете волята, за да извиква спомена за отминалите емоции.

Обърнете се към волята с молитва за извикване на спомени.