Манастирската билкарка баба Елена: „Ако не искаш да те боли, изкопай тези 3 корена“ – това е ключът към здравето!

Елена Зайцева е известна билкарка, занимава се с фитотерапия от 8-годишна. Няма да намерите билка в нашите географски ширини, за която възрастната жена не знае: има малко над 1100 вида!

Тя е канена от игумени на манастири и храмове за провеждане на лекции и обучения по билколечение. Елена Фьодоровна изнася също лекции за билкови лекарства на сертифицирани служители на лечебни заведения.

Елена Зайцева казва: „Всички плевели лекуват! Ако не искате нищо да ви боли – изкопайте си тези три корена – репей, пшеничена трева и глухарче. От тези корени направите отвара и я пийте. “

Лекарствени корени на растения

Коренът на житняк

Няма градина, в която да не расте този плевел и няма болест, която той да не лекува. Не е чудно, че с негова помощ се спасяват всички диви и домашни животни …

Инфузията и отвара от коренища на житняк се използва за различни отоци, дисфункция и възпаление на пикочния мехур, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, всички белодробни заболявания, чревни заболявания, диабет, хипертония, дисфункция на яйчниците при жени, остеохондроза, ексудативна диатеза, ожулвания.

Коренът на житняк е отличен аналгетик за подагра, ревматизъм, артрит.

Корен от глухарче

Коренът от глухарче помага при анемия, рак на стомаха и черния дроб, той може да лекува заболявания на ставите, възпаление на лимфните възли и диатеза.

корен от глухарче

Корен от репей

Базирайки се на дългогодишния си опит, Елена Фьодоровна казва, че коренът от репей лекува всички видове рак. В допълнение, той помага при диабет, бронхит, синузит, лечение на ставите, кръвоносните съдове и сърцето. Коренът от репей в продължение на 2-3 месеца може да излекува дори на устойчивия хепатит С!

Репеят елиминира холецистит, разгражда камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Той като никое друго средство регенерира кожата при изгаряния, рани от залежаване, екзема, трофични язви, псориазис, лупус еритематозус, лекува рани, спира косопада.корени от репей

Билкарката казва, че най-ценни са растителните корени в началото на пролетта, но през есента също е възможно да се копаят. Изровените корени трябва да се измият, подсушат и нарежат.

За да се сварят правилно корените, е необходимо да се вземе по 1 супена лъжица сухи прахообразни корени и да се залеят с 2 чаши вряща вода. Оставят се да врат 10 минути, след което сместа се запарва 2 часа. Отварата се прецежда и се пие 1/2 чаша 3 пъти на ден в рамките на 10-15 минути преди хранене.

Може да си приготвите смес от корени на репей, житняк и глухарче, като ги смесите в равни пропорции, но можете да ги вземате и поотделно: седмица – корен от репей, седмица – глухарче, седмица – житняк.

Според Елена Зайцева растенията лекуват бавно, незабележимо и по-щадящо, така че лечението с тях трябва да продължава най-малко един месец. С цел предотвратяване на пристрастяването, трябва да се направи почивка за около 5 дни, след което да се продължи приема. Пренебрегвани заболявания трябва да се лекуват поне 3-5 месеца.