Използвайте правилно алуминиевото фолио, за да не вреди на здравето Ви

Ако използвате алуминиево фолио, то трябва да сте наясно, че подлагате живота и здравето си на голям риск.

Вероятно първата Ви реакция ще бъде да отбележите, че то се използва масово във всеки дом и би следвало да е безопасно, но за съжаление нещата не стоят така.

Със сигурност алуминиевото фолио помага за по-бързото приготвяне на храната и я запазва сочна., но специалистите разкриват, че то крие много опасности. Понеже е направено от алуминий, при допира му до продуктите, този метал се отделя в храната и съответно по-късно попада в организмите ни.

Това вещество е токсично и вреди най-много на нервната система.

При малчуганите алуминиевото фолио води до хипер активност. При възрастните пък увеличава значително риска от развитие на Алцхаймер.

За да избегнете всички тези рискове, когато приготвяте някаква храна, не трябва да я докосвате до фолиото, съветват специалистите. Само по този начин свеждате до минимум опасностите, които крие то за здравето Ви.

Това, разбира се, се отнася и за рибата, както и за някои меса, които се приготвят увити в алуминиево фолио.

Не си мислете, че нещата стоят по по-различен начин и за найлоновото фолио, което се използва за свежо съхранение на продуктите. Бихте могли да сте спокойни за продуктите, които сте опаковали с него, само ако то не се докосва до тях.

Специалистите посочват, че ако увиете мазен сандвич във фолио за свежо съхранение, в закуската се отделят вредни вещества. Голяма част от тях имитират действието на човешките хормони, а това може да предизвика репродуктивни проблеми. Безспорно – тези продукти са необходими в кухнята ни, но както вече споменахме – можете да го използвате спокойно само ако то не се докосва до храната Ви.