Как да ускорите метаболизма, без да влизате във фитнеса

Да ускорите метаболизма и да подобрите храносмилането са две различни неща. Метаболизмът е свързан с преработването на храната и превръщането й в енергия, докато храносмилането се отнася до разграждането на храната до отделните й съставки.

Как да постигнете ускоряване на метаболизма? Чрез:

1. Балансирана диета

Изненада! За да може тялото да използва енергията ефективно, трябва да му осигурите доволно количество хранителни вещества. Избягвайте прекалено много рафинирана захар, млечни продукти и натрий.

2. Коригирайте режима на хранене

За да стабилизирате метаболизма, изградете си оптимален режим на хранене. По този начин ще дадете време на тялото да обработва храната и да гори мазнините, вместо да ги складира, тъй като гладувате. Яжте на всеки няколко часа по малко.

3. Пийте зелен чай

Изследвания сочат, че зеленият чай е богат на антиоксиданти, които стимулират метаболизма.

4. Пийте повече вода

Водата не вреди. Тя умее да подобрява метаболитното ниво. Когато сте добре хидратирани, тялото функционира правилно и гори мазнините.

5. Тренирайте всеки ден

За съжаление, не можете да избягате от физическите упражнения. Ходете, практикувайте йога, изберете си тренировка, която ви носи удовлетворение. Дори вдигането на тежести е доста полезно. Всяко усилие си струва!

Източник: https://profit.bg