Пречистване на черния дроб – 6 храни, които помагат

За пречистване на черния дроб – ползвайте някои храни – те помагат

Подобряването на функцията на черния дроб е доста просто нещо: необходимо е да се включват в менюто правилните продукти и да спре пушенето и пиенето.
Защо е важно да се защити здравето на черния дроб?

Черният дроб е най-големият орган на нашето тяло, от работата му зависи качеството на живота ни и, разбира се, нашето здраве.

Черният дроб очиства организма от токсини, филтрира кръвта и помага за защита на други органи от вредните токсини.

Ето защо пречистването на черния дроб ще бъде темата на нашата статия.

Ето кои продукти са най-подходящи за пречистване на черния дроб.

Този орган е отговорен за отделянето на токсини, които се натрупват в човешкото тяло. Основният проблем се крие във факта, че много често тялото е претоварено. Така че, когато токсините станат прекалено много, черният дроб престава да изпълнява функциите си правилно.

Това води до различни заболявания и разстройства.

В допълнение, черният дроб е отговорен за производството на жлъчката. Това е необходимо за премахване на токсините и обработката на мазнини и протеини, съдържащи се в храната, консумирана от нас.

Здравословното хранене улеснява работата на черния дроб.

Трябва да се има предвид и първите признаци, които сочат, че черният дроб не работи добре. Те включват:

Главоболие
Повишаване на теглото
Лош дъх
Слабост и умора
Алергични реакции
Непоносимост към някои храни

Какво пречиства черния дроб?

1.Чесън

Чесънът съдържа много полезни компоненти. Един от тях е сяра, която позволява да се активира производството на чернодробните ензими и стимулира отделянето на токсини.

Чесънът съдържа алицин и селен. Тези хранителни вещества защитават нашия черен дроб и улесняват махането на токсините.

2.Помело и грейпфрут

Тези цитрусови плодове са богати източници на витамин С и антиоксиданти, които са необходими за пречистване на черния дроб.

Те стимулират производството на необходимите ензими в черния дроб и улесняват работата на този важен орган. В резултат на това, черният дроб  обработва мазнините по-бързо в организма.

3.Леща

Тя съдържа аминокиселина, наречена аргинин и подобрява функцията на черния дроб. Лещата изчиства тялото от амоняк – токсично вещество, което може да доведе до нарушения на нервната система, объркване и хронична умора.

4.Зеле

За да се подобри функцията на черния дроб е препоръчително да се яде зеле.

Могат да се ядат различни видове зеле. Редовната консумация на тези зеленчуци позволява да изчисти тялото от нитрозамини, съдържащи се в цигарения дим.

5.Зелен чай

Тази напитка е широко известна с антиоксидантите си. Зеленият чай прочиства черния дроб от натрупаните мазнини в него и нормализира работата си.

6.Домати

Тези зеленчуци не само имат приятен вкус и съдържат много вода, но също така е източник на глутатион, който е мощен  детоксикатор.

Също доматите съдържат ликопен, който предпазва от рак на кожата, гърдата, белите дробове и черния дроб.

Източник: http://www.zdrave.ws