Двойната брадичка може да се повлияе

Двойната брадичка може да се повлияе | Диана

С диета и физически упражнения.

Двойната брадичка може да доведе до чувство на срам и стрес, а причината за появата ѝ най-често е знак за промяна в хранителния режим. При хората, които страдат от затлъстяване, мазнините често се натрупват в областта под брадичката.

Много хора се подлагат на операция по отстраняване на неприятната двойна брадичка. Истината е, че проблемът може да се повлияе с помощта на здравословен хранителен режим, с ниско съдържание на мазнини, в комбинация с редовни физически упражнения.

Двойната брадичка се образува, когато подкожният слой мазнина в областта на брадичката увисне, което води и до появата на бръчки. В много семейства има генетично предразположение към състоянието.

При някои естествено се получава задържане на течности в областта на брадичката, а други отново естествено съхраняват излишни мазнини. Възрастта също е сред причините за появата на двойна брадичка. С напредването ѝ мускулите в около брадичката се отпускат и кожата увисва.

Въпреки всички други фактори, които могат да бъдат отговорни за появата ѝ, основният виновник са излишните мазнини. При някои хора те се натрупват много по-лесно в тази област, в сравнение с всяка друга част на тялото.

В тези случаи най-правилната стратегия за справяне с двойната брадичка е промяната в хранителния режим. Много важна част от тази препоръка е да се избягва консумацията на наситени и трансмазнини, както и на холестерол и захар.

За най-добър резултат, здравословната диета трябва да се комбинира с кардио упражнения като бягане или колоездене. Препоръчително е тази физическа активност да се изпълнява всеки ден за около час.

Има и някои упражнения, специално за стягане на мускулите в областта на врата и шията. Ефективно в случая би било челото да се притисне, например с ръка, и да се усети съпротивата отстрана на мускулите за около 10 секунди. Упражнението трябва да се извършва три пъти дневно.

Друг ефективен метод е накланянето на главата назад и задържането ѝ за 10 секунди, което също следва да се извършва три пъти дневно.

Прочети още на: //www.dnes.bg/health/2015/07/22/dvoinata-bradichka-moje-da-se-povliiae.270857