4 доказани рецепти за плосък корем

4 доказани рецепти за плосък корем | Диана

Натрупването на мастна тъкан в областта на корема далеч не е просто естетически дефект. Безспорно е доказано, че именно излишните килограми в областта на кръста (т.нар. висцерални мазнини) са най-опасни и вредни за здравето и се превръщат в предпоставка за сериозни често хронични заболявания.

1. Диетите

Много е трудно да се откажем от вкусните неща, които обичаме. Но когато се налага, трябва да намалим количеството калории за деня и те да са между от 500 и 800. Това може да се постигне най-лесно като се откажем от тестените, сладките и бобовите храни.

Мюслите, семената и ядките действат стимулиращо на храносмилането. Ананасът, папаята и зеленият чай способстват за изгарянето на излишните мазнини. Не трябва да се забравят и зеленчуците, които съдържат много витамини, а малко калории. Смело яжте морски продукти, пресни зеленчуци, пилешко месо, цитрусови плодове, пийте билкови чайове.
Не прекалявайте с киселото мляко, яйцата, бобовите храни, кашкавала, майонезата и растителната мазнина. Забравете за бананите, пицата и хлебчетата, картофите, алкохола (особено бирата), шоколада и чипса.

2. Спортът

Упражненията за сърцето в съчетание със силовите упражнения ще съдействат за постигането на плосък корем. Първите изгарят излишните мазнини, а вторите формират мускулатурата.

Класическите “представители” на кардиологичните упражнения са бягането, бързото ходене, аеробиката, заниманията на велотренажор. Те трябва да се правят редовно – не по-рядко от два пъти седмично.

Силовите упражнения са т.нар. “преса”. За по-ленивите има миостимулатори – колани и т.нар. “пеперуди”. Принципът им на действие е един и същ: притокът на ток заставя мускула да се съкращава, т.е. да изгаря калории.

На тези, които обичат проверените стари методи, предлагаме следните класически упражнения:

– Легнете на пода, кръстът трябва да бъде прилепен до земята. Свийте колене, ръцете в лактите и хванете с тях шията си. Вдишайте, издишайте. Бавно вдигнете горната част на тялото. Протегнете брадичка към коленете. Ако мускулите ви болят и треперят, значи упражнението “работи”.

– Легнете на пода, ръцете до тялото, краката изправени. Повдигнете краката под такъв ъгъл, че да почувствате ниско в корема силно напрежение (коленете трябва да останат изправени).

3. Медицинските центрове и салони

Днес много салони за красота и медицински центрове предлагат особена програма с название от типа ”плосък корем”. Те са насочени към укрепване на мускулите, подобряване на състоянието на кожата, “разбиване” на подкожните мазнини. С тези задачи добре се справя физиотерапията: лимфодренаж, миостимулация, хидромасаж, пресотерапия.

Понякога клиентите са третирани и с водорасли, глина, морска кал и дори шоколад. Всички тези компоненти засилват кръвообращението, повишават тонуса на кожата, подобряват нейната еластичност и извеждат токсините. Ако провеждате подобни процедура дори само веднъж месечно, резултатът ще бъде налице, т.е. ще се види върху… корема ви.

4. Хирургията

Абдоминопластиката (от латински abdomino = корем) може да помогне на всички, които не обичат тренажорите, диетите и продължителните процедури. Това е пластична операция, която обикновено се прилага, когато останалите средства не са дали резултат или просто не сте достатъчно дисциплинирани, за да спазвате диета и да спортувате.

В зависимост от проблема съществуват няколко начина за абдоминопластика, които можете да уточните в консултация със специалист.