Доказано: Диетите са вредни за здравето!

Доказано: Диетите са вредни за здравето! | Диана

Създаването на хранителен режим, беден на мазнини и холестерол, може да има ужасни последствия за здравето.

Диетите, бедни на мазнини, не успяват да се справят с проблема с наднорменото тегло, като в същото време хапването между отделните хранения е това, което прави хората дебели. Трябва да се консумират храни като месо, риба и млечни продукти, както и полезни мазнини като тези в авокадото.

Яденето на мазнини не ни прави дебели. Наситените мазнини не причиняват сърдечни болести. В същото време – пълномаслените продукти като мляко и сирене имат обратен ефект и всъщност предпазват сърцето. Преработените храни с ниско съдържание на мазнини или холестерол трябва да бъдат избягвани, а болните от диабет тип 2 трябва да консумират богати на мазнини храни, а не такива, в чиято основа са въглехидратите.

Необходимо е захарта да бъде избягвана на всяка цена, хората не трябва да броят калориите при храненията си, а идеята, че спортуването може да замести здравословния хранителен режим е мит.

Диета, която е бедна откъм пречистени въглехидрати, но богата на здравословни мазнини, е ефективен и сигурен начин за предпазване от излишни килограми и помага за отслабването, като също така намалява риска от сърдечни болести.

Най-естествените и хранителни продукти – месо, риба, яйца, млечни продукти, ядки, семена, маслини авокадо, съдържат наситени мазнини. Продължаващата демонизация на естествените мазнини кара хората да се отдръпват от високо хранителни, полезни и помагащи за здравето храни.

Науката за храненето е “покварена от търговско влияние”. Също както големите цигарени компании си осигуряват “лоялността на учените”, след като е установена връзката между пушенето и рака на белите дробове, така влиянието на хранителната индустрия представлява “значителна заплаха за общественото здраве”.

Източник: БГНЕС