10 отговора на 10 от най-задаваните въпроси в Google от България

10 отговора на 10 от най-задаваните въпроси в Google от България | Диана

Всяка година от Google обобщават и категоризират най-честите питания на потребителите на търсачката, като разглеждат поотделно и данните от различните страни по света. Капитал Light ви представя 10 отговора на 10 от най-задаваните въпроси в Гугъл от България. Някои от по-малко популярните въпроси, като например за това как собственоръчно да си направим щрайхмус, сме оставили за другия път.

Как да отслабна?

Ако трябва да обобщя съветите, на които съм попадала през годините – яжте мазно или по-добре недейте, карайте на ябълки или по-добре на месо, не яжте захар, известно време не яжте въобще, правете коремни преси, правете секс, гответе, не купувайте храни в шумолящи опаковки, закусвайте обилно, не закусвайте, ами пийте една топла вода сутрин, пийте много вода, пийте слънце, не приемайте алкохол, от друга страна “Ти виждал ли си дебел алкохолик?”, бъдете позитивни и се харесвайте такива, каквито сте (това е последна фаза, понеже всичко е загубено след празниците).

Как да забременея?

Известен брой от съветите по-горе ще ви свършат работа и тук, особено частта с “правете секс”. И ще е особено полезно, ако улучите правилния момент, което са едва два дни от месеца. Други препоръки, които може да са ви от помощ, са и двамата партньори да намалят или дори да изключат приема на алкохол, кофеин, тютюн и наркотични вещества. И, не, леля ви няма как да пресметне дали ще е момче или момиче. Според науката шансовете всеки път са 50 на 50.

Как да надебелея?

За всеобщо учудване има и такива хора. Учените твърдят, че е много по-лесно да се напълнее, отколкото да се отслабне, защото организмът сравнително бързо възприема килограмите отгоре за новото нормално състояние и винаги се опитва да се върне към него. Затова, ако попадате в категорията на тези, които вярват, че им липсва килце или две, ви препоръчваме да отидете на море, без домашен любимец и дете и да си хапвате добре от всичко, което за простосмъртните хора е немислимо.

Какво е любовта?

Като по-малка все питах майка си дали родителите виждат истински децата си, дали забелязват, като те имат големи носове или не са твърде умни, дали им прави впечатление, че са тромави или че косата им е рядка. После съм се чудела същото за влюбените. Като пораснах и след като станах майка, разбрах, че отговорът на тия въпроси не е важен, защото въпросите са поначало грешни. Има далеч по-важни неща в живота на хората, които обичат.

Как да гласувам?

Както е указано в бележката, изпратена ви от съответната политическа партия. Аз не знам защо по телевизията продължават да се мъчат да ни обясняват правилата по такъв сложен начин.

Какво е селфи?

Това е автопортретна снимка (от английски: selfie). Терминът става популярен покрай социалните мрежи, където е важно да бъдат документирани моменти от живота на човек, които най-често може да заснеме единствено той. Като например: изтягане в леглото, нова прическа, стара прическа, пияни хора, сив пуловер и други подобни значими събития.

Какво е “Aндроид”?

“Андроид” (Android) е операционна система на “Гугъл” за мобилни устройства, която в момента може да откриете в по-голямата част от мобилните телефони на различни фирми. Любопитен факт е, че разработчиците кръщават различните версиите на операционната система на сладкиши и десерти, като например Donut (поничка), Eclair (еклер) и Lollipop (близалка). За символ логично е избран малък робот, чийто прототип според някои е дроидът R2-D2 от “Междузвездни войни”, който съвсем наскоро се събуди за нов живот.

Какво е swag?

Swag или swagger (от английски) се използва за човек, който се движи наперено, има високо самочувствие и мисли за себе си като за готин тип. Имам една снимка, на която съм на 13, облечена съм като MC Hammer, а съм жена. Модата не прощава никому, но това не е най-важното. Всеки може да е симпатичен. Я, вижте Мик Джагър.

Рецепта за кекс

Препоръчваме ви да изпробвате банановия кекс, което да освежи малко стандартния репертоар. Примерна рецепта може да намерите в блога “Супичка”, както и на много други места в интернет. Ако вкусът ви допадне, сме се подготвили и с рецепта за кекс от моркови. И това не е от вица със заека.

Къде е Разград?

Разград се намира в Североизточна България, на 65 км източно от Русе и на 35 км северно от Търговище. В града има музеи, художествена галерия, православен храм и джамия, а на 2 км е и археологическият резерват “Абритус”. След като вече знаете посоката, потегляйте. И без това никоя готина история не започва с “докато си седях вкъщи”.

Автор: Сабина Иванова