Най-известните ЧАНТИ!

Най-известните ЧАНТИ! | Диана image 9

Има няколко известни дамски чанти, които никога няма да излязат от мода. Статусът им на икони в бранша е вдъхновил много други дизайнери да правят имитации и подобия в света на модата. И така, ние ще ви представим 10-те НАЙ!

prada-stripped-nappa

10. Prada Multicolour Stripes

Моделът на Прада от колекция Пролет/Лято 2008 г. се характеризира с ивици от различни цветове, за да създаде истинска дъга. Това е чанта, харесвана от много знаменитости като например Сиена Милър.

world-circumnavigation-with-dior-saddle-bags-asia_1

9. Dior Saddle

Чантичката с нетипична форма на Диор триумфира през 2000 година и печели международното признание, което заслужава. През 2006 г. Джон Галиано прави 12 различни версии на чантата, които са посветени на различни държави – Китай, Аржентина, Америка, Мексико, Англия, Русия, Испания, Мароко, Египет, Франция, Индия и Япония.
Yves-Saint-Laurent-taupe-leather-Muse-bag-1 8. The Muse of Yves Saint-Laurent

Известна от няколко години, Музата на YSL е желана от много звезди. Чантата е доста изчистена като модел, но пък детайлите й са достатъчно ефектни.

7. The Gucci Jackie

Тази чанта се е превърнала в символ на стила на Жаклин Кенеди Онасис, тоест символ на богатите и известните. През 2009 г., един от директорите в Гучи – Фрида Джанини, извежда наново модела с обновен дизайн, който комбинира традиция и модерност в един продукт. Това е една от най-прекрасните чанти от колекциите за 2009 г.

L1001526_0_cartier_handbags_0

6. Cartier Marcello

Моделът е прекрасна симбиоза между елегантност, изтънченост и практичност. Любима чанта на две от най-красивите жени в света – Анджелина Джоли и Моника Белучи.


5. Fendi Baguette

Представена през 1996 г. от директора на Аксесоари във Фенди – Silvia Venturini Fendi, тази чантичка все още носи своето очарование. Направени са предостатъчно различни модели – от класически до такива с принтове на тиква, украсени със Сваровски по повод десет годишнината на модела.

Authentic_Hermes_Black_Box_Leather_GHW_Kelly_Bag_30_Hermes_Black_Box

4. Hermes Kelly

Тук даже не знаем какво да напишем. Чантата носи името на Грейс Кели, която криела бременността си с нея. Страхотен, класически модел.

3. Louis Vuitton Speedy

Класически модел на LV, предпочитан както от жени, така и от млади момичета.

Hermes+Birkin+Bag

2. Hermes Birkin

Това е чантата ИНСТИТУЦИЯ. Разказахме ви за нея в предишна статия, която можете да намерите в сайта ни.

1. Chanel 2.55

Най-известната чанта е тази на Шанел. Тя изразява чара на жени като самата Коко Шанел, която направи революция в модния бизнес.