Научете се как да освобождавате блокирани емоции

Ръсел Фейнголд: Търсете мъдростта на сърцето.

Повечето хора се опитват да опознаят ума си, като се потапят в него, премислят, преанализират и никога нямат ясна картина на това, което става там. Това е същото като да четете книга със заровен в корицата нос. Трябва леко да се отдръпнете. Това пише в бестселъра си „Мъдростта на сърцето“ Ръсел Фейнголд. 
 
Фейнголд съветва, когато в съзнанието ви се появи мисъл, да не се съсредоточавате върху нея, а върху това какво се случва с нея. Трябва да наблюдавате реакцията ви към тази мисъл, а не самата нея. Добре е да се проследи откъде извира тя. Понякога е достатъчно просто да наблюдаваме мисълта.
Фейнголд синтезира
Девет ключа за достъп до мъдростта на сърцето:
 
1. Научете се как да успокоявате ума си.
2. Осъзнайте как търсите и намирате удовлетворение.
3. Използвайте дъха си, за да насочите вниманието си навътре.
4. Осъзнайте контаракциите в тялото си.
5. Научете се как да освобождавате блокирани емоции.
6. Намерете сили да простите.
7. Свържете се с любовта, която мислите, че сте изгубили.
8. Превърнете мъдростта на сърцето в част от тялото и живота си.
9. Изживейте своята мъдрост на сърцето и се слейте с всичко около вас и с Вселената.
Тези девет принципа помагат за премахването на всички пречки и ограничения, които стоят на жизнения път. Щом започнете да ги прилагате, ще се изненадате колко бързо ще се научите да успокоявате ума си, да го направлявате и да живеете напълно в настоящето, пише авторът на „Мъдростта на сърцето“.
Промените ли нагласата си към света, и светът ще започне да се променя. Ще се освободите от стреса, тревожността и объркването, а така ще се свържете отново с яснотата, любовта и радостта, които винаги са били вътре във вас.
Всички ние търсим удовлетворение, търсим онова нещо, което ще запълни дупката вътре в нас и което е най-голямата ни благословия или най-лошото ни проклятие, казва Фейнголд.