Недостигът на този витамин причинява крехки кости, диабет, множествена склероза, високо кръвно налягане и повече!

Дефицитът му причинява болка и слабост в мускулите и ставите, както и усещане за умора и умора.

Храната, която ядем, ни дава хранителни вещества, които тялото ни поглъща, за да може тялото ни да функционира правилно.

Храната трябва да бъде променяна, така че тялото да получава всички необходими витамини, минерали и други вещества. Тъй като телата ни се нуждаят от тях, за да изпълняват функциите си.

Когато някое от тях редовно липсва, тялото страда и нашето здраве се влошава.

Витамин D е от жизненоважно значение за асимилацията и използването на минерали, които влизат в тялото ни. Особено този витамин е необходим на организма да абсорбира калций и фосфор.

Когато се излагаме на слънчева светлина, тялото произвежда витамин D. Но много от нас не го приемат в достатъчни количества всеки ден.

Здравни рискове, причинени от редовната липса на витамин D.

Слаби кости. Витамин D е необходим за абсорбцията на калций. В резултат на това недостигът на калций уврежда нашите кости, тъй като калция и фосфор са две важни минерали за костно образуване. Силните кости са важни през целия ни живот. При по-възрастните хора липсата на витамин D води до остеопороза, когато костите бързо отслабват и се счупват лесно. И също така губят способността да се възстановяват от фрактура, което води до увреждане и дори смърт.

Източник: https://lekuvai.eu