Д-р Гайдурков посочи грешките, които допускаме при храненето

Разкритията на д-р Гайдурков стреснаха нацията. Той посочи жестока истина! | Диана image 1

Д-р Гайдурков разби илюзиите на много хора. Оказа се, че се храним по много вреден начин!

Един от най-прочутите ни специалисти в областта на медицината и най-вече за нещата, свързани с храненето и ползите и вредите от него – д-р Георги Гайдурков, разкри неприятна истина. Повечето от българите всъщност не просто консумират вредна храна, но и го правят по крайно вреден начин, пише Doctorbg.net.

Оказва се, че проблемът започва още в най-ранна възраст. Още докато е бебе, човек бива обречен да бъде податлив на алергии, възпаления и болести. Това става заради майка му, която е решила да не си разваля бюста и затова не го кърми. Д-р Гайдурков твърди, че подобно поведение на майката е много опасно за здравето на детето, и то не само към момента, но и занапред, пише lekuvai.bg.

„Млякото провокира образуване на слуз, която пречи на организма. Бебето трябва да суче от майка си, а после да избягва животинското мляко. За човек като цяло то е вредно. Неслучайно в религията са въведени постите. Именно този, който консумира всеки ден месо, мляко и яйца, се разболява често и умира рано.

Освен животиснките продукти, д-р Гайдурков определя като други врагове на организма хляба и всички тестени изделия.

Като основен проблем в човешкото здраве и храненето на човека докторът определя десетократното предозиране на сол в организма. Причината е, че солта образува недостиг на калций, магнезий и цинк.

„Когато се приема много сол, се получава нещо като оток, тъй като организмът се опитва да я разгради. Така се задържа вода в него и се стига до напълняване“ – разкрива още д-р Гайдурков.

Лекарят е на мнение, че в историята си човечеството никога не се е намирало в толкова критична ситуация относно своето здраве. Случайте на рак, диабет или други коварни заболявания растат. Причината да се умира по-късно, отколкото преди 100 години е в напредъка на медицината. Заболяванията обаче са се увеличили в пъти в сравнение с преди и голямата вина е в начина на хранене на хората в наши дни.