Защо увисва бюстът и как да се борим със вредните навици, които му вредят

Защо увисва бюстът и как да се борим със вредните навици, които му вредят | Диана

Има ли възможност красивите форми да се запазят без операция?

Загубата на еластичност и провисването на гърдите е обусловено от различни фактори: натрупване на жлезиста тъкан и мазнини в гърдите, индексът на телесната маса, количеството бременности и гравитацията. Нима няма никаква възможност да бъдат запазени съблазнителните им форми без операция?

По думите на д-р Джеймс С. Гротинг, президент на  Американското дружество за естетична хирургия, това може да стане ако жените се избавят от следните седем вредни навика.

Недостатъчната употреба на витамин C

Този витамин не само помага да бъде укрепен имунитета и да бъдат предотвратени простудите, но е и строителен материал за колагена, който прави кожата еластична и опъната. Той се съдържа изобилно в много продукти: шипки, облепиха, чушки, зеле, цитруси, магданоз и копър. Включете ги във всекидневното си меню и формата на гърдите ви ще носи радост още дълго време.

Ядете много чипс, бонбони и тестени изделия.

Нездравословната храна разваля стомаха и кожата, способства за затлъстяване и диабет. Установено е, че тя оказва влияние и на еластичността на гърдите.

След 30-40 годишна възраст те започват постепенно да се пълнят с мастна тъкан. Смятате, че излишните килограми поне ще напомпат малко бюста ви. Несъмнено. Но ако минете на диета и отслабнете малко той ще увисне със страшна сила.

Отслабвате твърде бързо

Диетолозите твърдят, че трябва да се отслабва със 700-900 грама седмично. Рязката загуба на тегло води до целулит и увисване на бюста. Ако не сте склонни да удължите срока на отслабване и да намалите интензивността на тренировките, то трябва да носите специален сутиен – той ще намали малко ефекта от стремително изчезващата мастна тъкан.

Пушите

Ако все пак не се боите от потенциалния риск от рак на белия дроб, инфаркт или инсулт, то поне се замислете за това как пушенето влияе на формата на гърдите. Никотинът поврежда структурата на еластина, който поддържа гърдите и отговаря за младостта и еластичността на кожата. Особено бързо това става в периода след раждане. Ако не искате преждевременно да се превърнете в старица, трябва незабавно да се откажете от този вреден навик.

Не овлажнявате кожата на гърдите си

Д-р Гротинг твърди, че ежедневното използване на овлажняващ лосион и лекият масаж на гърдите им помага да остават по-дълго време еластични. Учени от Университета Бъркли в Калифорния пък твърдят, че тези най-обикновени грижи  възпрепятстват ръста на злокачествени клетки и понижават риска от рак на млечните жлези.

Прекалявате с бягането

Бягането не е вреден навик, но влияе по-скоро негативно нa формaта на гърдите. По време на бягане гърдите интензивно се движат нагоре, надолу и настрани, описвайки цифрата 8. Разбира се това не е повод да се изостави активния начин на живот. Достатъчно е да си сложите спортен сутиен с отделен джоб за всяка гърда.

Не пазите гърдите си от слънце

Трябва да използвате слънцезащитен крем не само на плажа, а всеки път когато излезете на улицата с дълбоко деколте. Такъв крем защитава кожата от дехидратация и удължава младоста, еластичноста и здравето ѝ.