Пиенето на лимонов сок ефективно прочиства кръвоносните съдове

Пиенето на лимонов сок ефективно прочиства кръвоносните съдове | Диана

Пиенето на лимонов сок помага за пречистването на вашите кръвоносни съдове за около 10 дни

Плодовите сокове са много полезни и здравословни за нашите органи и за снабдяването на организма ни с необходимите полезни вещества като витамини и минерали. Лимоновият сок по-специално е полезен със своите органични киселини и витамини главно витамин С. Пиенето на лимонов сок дава добри резултати за пречистването на задръстените кръвоносни съдове дори само за 10 дни.

Освен сравнително голямото съдържание на витамин С в лимоните се намират и голямо количество антиоксиданти. Благодарение на тях, на витамин С и на органичните плодови киселини лимоните и сока от тях са добро хранително средство за изчистване на нашите задръстени от ежедневната храна кръвоносни съдове.

Ето 3 варианта за приемане на лимонов сок с други храни, което е полезно за кръвоносните съдове и за другите органи.

Една чаена лъжичка пчелен мед се смесва със сока на половин лимон и една непълна чаша хладка вода – около 220 мл. Пие се всяка вечер преди лягане за 10 дни.

Два по-големи лимона се смилат или нарязват на ситно. Смесват се с две супени лъжици мед и една чаена лъжица джинджифил, който е на прах и се разбъркват. Оставя се да престои един ден и след това се взема по 2 до 3 супени лъжици дневно.

Смесете от следните продукти по една супена лъжица: мед, натурално слънчогледово олио и лимонов сок. Взема се сутрин на гладно в продължение на 10 дни.

Описаните начини за приемане на лимонов сок помагат за пречистване и по-добра еластичност на кръвоносните съдове.

Витамин С в лимоните и в другите плодове помага за усвояване на желязото и е полезен за белите кръвни клетки, за заздравяването на раните, за костите, укрепва венците, полезен е и за кръвоносните съдове. Той помага за подобряване на действието на витамините А и Е.

от Иван Петров