Как да изчистим домът си от негативна енергия

Как да изчистим домът си от негативна енергия | Диана

Може би сте забелязали, че в някои домове се чувствате добре и приятно, а в други – имате чувството, че нещо Ви притиска и сякаш сте обградени от някаква зла енергия.

Но ако става въпрос за вашия дом – задължително трябва да вземете нещата в свои ръце. Лесно ще усетите, че в дома Ви има негативна енергия, ако в последно време се карате без поводи с близките си и се чувствате зле в момента, в който прекрачите прага на дома си.

Проверете с църковна свещ дали сте прави. Запалете църковна свещ и се разходете с нея из помещенията в дома ви. Ако на някои места в дома Ви свещта започва да пращи, пламъкът трепти или излиза черен дим, това означава, че в дома Ви е навлязла негативна енергия.

Това, че в дома Ви има негативна енергия проличава и по друго – приятелите Ви изведнъж си намират оправдания, за да не идват на гости в дома Ви, а предпочитат да се срещате навън. Ако имате домашен любимец, той също ще Ви помогне да откриете негативната енергия. Животните стават много нервни, по цял ден стоят пред вратата и при всяко отваряне се опитват да излязат навън.

Най-бързият и лесен начин за пречистване на дома от негативна енергия е да извикате свещеник, който да направи водосвет на помещенията.

Но можете и сами да се опитате да се справите с негативната енергия в дома си и да я прогоните. Първото, което трябва да направите, е да претърсите целия си дом за предмети, които може да са внесени от някой друг, който иска да Ви навреди.

Това най-често са игли, които се забиват в касите на вратите, ако са дървени, или се мушкат под легла и дивани. Ако намерите такива предмети, независимо какви са, ги заровете дълбоко в земята далече от дома си.

Парче дърво или храст може да изчисти дома ви от негативна енергия. Трябва Ви не много голямо парче от едно от следните растения: трепетлика, топола или люляк. Това парче трябва да стои в помещението, където според вас има най-много негативна енергия. След една седмица хвърлете това парче в река или водопад.

Царевичните зърна също могат да бъдат използвани, за да погълнат негативната енергия. Пръснете ги из помещенията, а след едно денонощие ги заровете далече от дома си.

Отглеждайте в дома си червено мушкато, то гони негативната енергия от помещенията.