Нищо не трябва

Нищо не трябва | Диана image 2

За безкрайно многото “трябва” в нашия живот… А дали наистина ТРЯБВА?

Трябва да почистя основно дома си. Трябва да изпразня гардеробите и да пренаредя шкафовете. Трябва да изцикля пода. И да пребоядисам стените.
Почакай. Нищо не трябва.

Трябва само да направиш дома си уютен и твой. Трябва само да създадеш своето местенце за почивка и презареждане. Там, където да бъдеш истински себе си. Там, където да се чувстваш защитен. И помни: трябва само да си щастлив!

Трябва да отслабна. Трябва да започна диета и да тренирам във фитнеса всеки ден. Трябва да скрия недостатъците на тялото си. И да сменя визията си.
Почакай. Нищо не трябва.

Трябва само да се чувстваш добре в кожата си. Трябва само да се храниш здравословно и да спортуваш за здраве. Преди да харесаш отражението си в огледалото, трябва да харесаш това, което виждаш в очите си. Харесай душата си и ще харесаш и тялото си. И помни: трябва само да си щастлив!

Трябва да направя кариера. Трябва да забогатея и да спечеля слава. Трябва да имам влиятелни контакти. И близките ми да се гордеят с мен.
Почакай. Нищо не трябва.

Трябва само да намериш работата, която ти носи удоволствие. Трябва само да виждаш смисъл в нея. Защото е истина – работата ти е важна част от теб. Тя трябва да допълва твоя пъзел, да добавя красив щрих към цялата картина. И помни: трябва само да си щастлив!

Трябва да имам връзка-мечта. Трябва да създам идеално семейство и неразрушима хармония. Трябва да бъда перфектен партньор. И перфектен родител.

Почакай. Нищо не трябва.
Трябва само да изградиш връзката, която те кара да се усмихваш. Трябва само да даваш любов и разбиране на своята половинка и на своето дете. Никое семейство не е идеално, защото никой човек не е идеален. Приемай и обичай своите недостатъци и тези на любимите ти хора. И помни: трябва само да си щастлив!

Трябва да спра да правя грешки. Трябва се държа мъдро и зряло. Трябва да не се губя по пътя си. И да бъда за пример на всички.
Почакай. Нищо не трябва.
Трябва само да бъдеш себе си. Трябва само да следваш сърцето си. Не се страхувай, че понякога няма да знаеш как да постъпиш. Не се страхувай, че понякога ще грешиш – това е опитът, това е твоето израстване, това си ти. И помни: трябва само да си щастлив!

Трябва да спра да пилея времето си. Трябва да съм подреден и концентриран. Трябва да оползотворявам максимално всеки ден. И да имам ясни приоритети.
Почакай. Нищо не трябва.

Трябва само да изживяваш пълноценно мига. Трябва да си позволяваш истинска почивка – без рамки и без предварителни представи. Не си поставяй невъзможни задачи. Не се опитвай да запълваш всички часове от денонощието. И помни: трябва само да си щастлив!

Трябва да имам големи мечти. Трябва да преследвам нови и все по-високи цели. Трябва да жадувам за различен, по-хубав живот. И за друго бъдеще.
Почакай. Нищо не трябва.

Трябва само да намериш своята лична мечта – без значение малка или голяма е тя. Трябва само да повярваш в нея. Тя ще придаде смисъл на дните ти и цвят на бъдещето ти. Тя ще бъде вятърът в крилете ти. И помни: трябва само да си щастлив!

Автор: Гергана Лабова

Източник: Gnezdoto.com