Няколко неща, от които има нужда всяка жена

Ако сама не се погрижиш за себе си и не се поглезиш, няма кой да го направи. Колкото по-бързо приемеш този факт и спреш да очакваш нещо от някого, толкова по-лесен и приятен ще ти бъде животът, а и толкова по-добре ще се чувстваш сама със себе си.
Искаш цветя? Мини през цветарския до вас и си вземи.

Яде ти се нещо сладичко? Разходи се до сладкарницата или най-близкото магазинче и си купи каквото душата ти иска.

Излиза ти се тази вечер? Обади се на приятелки и се организирай за вечеря навън.

Никога не забравяй да си купиш сама подарък за рожден ден, Коледа или твой личен празник.

Награждавай се сама за всяко свое постижение или когато просто не си в настроение и имаш нужда от повдигане на духа. Не очаквай от партньор, съпруг, любовник или който и да е друг да се сеща от какво точно имаш нужда ти. Той – човекът до теб, може и да е наясно, но има ли очаквания, има и разочарования.

Затова най-добре се погрижи сама за себе си, без да чакаш някой друг да се сети, ако пък случайно това стане, още по-добре. Приеми с благодарност и усмивка, но не очаквай предварително.

А още по-малко пък изисквай. Ние, жените, сами най-добре знаем от какво имаме нужда. И почти винаги са съвсем обикновени и достижими неща. Ето и няколко, за които се сещам веднага:

 • Хубава дамска чанта, неприлично скъпа и предизвикваща гордост, че виси на ръката ти
 • Красиви обувки на висок тънък ток, почти като ювелирна изработка
 • Чисто нови маратонки/кецове, които ти дават чувството, че не ходиш по улицата, а левитираш
 • Луксозно бельо – дори и никой да не го види, ти го усещаш с всяка фибра на тялото и се чувстваш по-сексапилна и от Моника Белучи
 • Ярко червило, за предпочитане червено – нищо не дава такава увереност на една жена, като яркото червило. Дори и да не сте почитател, просто пробвайте някой път и ще се убедите
 • Хубавият парфюм – скъп, марков, любим, такъв, който уж се слага само за важен повод, а ти искаш да се къпеш всеки ден в него, за да ти навява приятни спомени и щастливи дни
 • Нова рокля – доброто настроение винаги идва с нея
 • Чифт качествени слънчеви очила – за онези моменти, когато искаш да се скриеш от всички
 • Маникюр/прическа – защото нищо не ти глези женствеността така, както когато отделиш един час за нищонеправене и се оставиш в нечий сръчни ръце
 • Чаша вино след работа – мечтата още от обяд и напълно заслужена. След първата изпита, още една – без угризения.
 • Десерт – недочакал вечерята, а изяден още следобед, защото животът е прекалено кратък
 • Разходка в приятната компания на самата теб – за да си прочистиш главата и да дадеш почивка на мислите.

Ако само изисквате, настоявате и се тръшкате, ще ви се появят грозни мимически бръчки и ще си изпросите етикета „мрънкало“ и „вечно недоволна“. Затова се грижете сами за себе си.

Подарявайте си нещата, които искате, глезете се сами и се гордейте с това. Само така ще имате онази озаряваща усмивка и лъчезарно излъчване, които ще ви направят още по-желани и обичани. Защото не напразно е казано, че най-красивите жени са щастливите.

Източник: http://mamamia.bg