Няколко съвета, които ще ви убедят да заобичате враговете си

Няколко съвета, които ще ви убедят да заобичате враговете си | Диана image 1

Любовта и омразата са две от най-мощните емоции на света!

Ейбрахам Линкълн е казал: „Защо да воювам с враговете си, след като мога да ги направя свои приятели?“. Следвайки тази логика, може би не звучи толкова нелепо твърдението, че би трябвало да заобичате хората, които мразите.

Все пак любовта и омразата са две от най-мощните емоции в света, които неизменно оказват влияние върху живота на всеки от нас. Защо да не направите така, че ефектът да е положителен, вместо отрицателен? Ако се нуждаете от още доказателства, ето и причините, заради които си струва да не мразите, а да обичате определени хора:

1. Те са вдъхновение

Имате лош шеф, който не се отнася с вас, както би трябвало? Това не е ли чудесна причина да си намерите работа и най-накрая да получите професионалния успех, който заслужавате? Погледнато от този ъгъл лошият шеф е човек, който мразите, но който би трябвало да заобичате, на който дори трябва да бъдете благодарни. Често хората, които мразим, са мощни двигатели в нашия живот.

2. Ще се научите да бъдете по-непоклатими

Нали сте чували, че ако паднете до нивото на глупак, то и вие се превръщате в такъв? Хората, които ви смущават или пък дразнят могат да ви направят много по-устойчиви в живота. Съсредоточавайки се върху това кои сте вие, какво можете и какви са вашите силни страни, ще бъдете по-непоклатими при евентуален период на крах в бъдеще.

3. Насочете гнева си към положителен резултат

Лесно е да се самосъжалявате и да играете ролята на жертва, но омразата няма да ви помогне да се почувствате по-добре. Много хора биха използвали омразата като извинение, но това не е правилният начин. Използвайте негативните емоции и ги трансформирайте в нещо положително.

4. Конфликтът е двупосочен процес

Човек често обвинява само другите за лошите неща, които му се случват. Това е естествен инстинкт, който използват, за да защитят тяхното его и да продължат да смятат, че те са перфектни и не допускат грешки. Очевидно, това не е истина. В много от случаите, когато имате конфликт с друг човек, вие също имаме някаква вина. Признаването на собствените недостатъци е стъпка към един по-хармоничен живот.

5. Счупеният мост винаги може да бъде поправен

Дори в момента да мразите някой човек, това не означава, че нещата не могат да се променят в бъдеще. Все пак не забравяйте, че „никога не трябва да казвате никога“. След време може да погледнете по-обективно на ситуацията, да осъзнаете собствената си вина или пък просто да простите. Все пак всяко негативно нещо във вашия живот е последвано от нещо положително, така че дори и лошите случки са един вид дар. Не го забравяйте.