Обърни се към себе си – за да се обърнеш към живота!

Обърни се към себе си, отвори душата, сърцето и сетивата си за живота! Как ли? Просто живей и бъди щастлив. Просто се радвай на всеки залез и изгрев, на смеха на децата, на красотата на цветето или пък на влюбените. Има толкова много, за което да бъдем благодарни и толкова много, за което да сме щастливи – само да си отворим очите и да го видим. Живеем обгърнати от предмети, от материални облаги и стремежи, от чувство за непълноценност и провал. Бързаме, блъскаме се в една и съща стена и отново повтаряме това всеки един ден отново и отново. Къде сме, защо сме живи и какво сме дали на света – това са твърде отнесени въпроси днес! Ние просто сме едни консуматори. Консумираме любов, консумираме страх, тъга, болка, радост, вяра. Просто консумираме и не влагаме смисъл. Сякаш нищо и никой няма истински смисъл, а просто се случва. Обърни се към себе си и се запитай – кой съм аз, какво искам и какво имам да дам?

Попитай се тези три неща без страх, без корист, без посока и без обвинение. Само, когато си отговориш сам пред себе си на тези неща, само и единствено тогава ще се обърнеш към истинския живот, за да го живееш наистина.

Живота ни е даден даром, но не се живее на заем. Само и единствено ние сме виновни за това, което ни се случва и което викаме на прага си. Не бъдете консуматори, бъдете даващи! Давайте усмивки, давайте щастие, давайте обич, давайте надежда. Давайте всичко това, без някой да го търси от вас или да го иска. Давайте заради самото даване и удовлетворението от това.

Обърни се към себе си, когато си сам, когато си щастлив, когато страдаш, когато си на дъното на пъкала, когато се страхуваш и съмняваш, когато чувстваш празнота. Винаги дълбоко в теб е решението, което търсиш и тлее огъня, който искаш да видиш. Просто го потърси, обърни се с отворени обятия към живота и го приеми. Просто живей, ей така напук на себе си, предразсъдъците си, съветите на околните и тяхното неодобрение. Живей на максимум и раздавай на максимум. Не търси отплата или благодарност. Тя сама ще дойде при теб, когато е дошло времето за това. Когато си най-безпътен и злочест, когато болката те смазва или щастието те окрилява, когато светлината те ослепява или тъмнината те превзема – просто се обърни към себе си, към човешкото в теб, към мощни си дух и горещото си сърце! Обърни се към себе си човече и бъди пълноценен и щастлив!