Обещанието да се промените: Ще върне ли приключилата връзка?

Това е единствено опит за манипулация и накрая почти винаги води до край на отношенията, не го отлагайте.

Обещавали ли сте някога да се промените в опит да върнете някоя връзка или да я запазите? Някой причинил ли ви е някога това?

Тази ситуация се случва, когато знаете, че предстои раздяла, но отказвате да я приемете.

Най-странното е, че когато някой обещае да се промени, понякога най-доброто нещо, което може да се случи, е, че връзката свършва.

Защо? Защото тези обещания понякога са опит да ви манипулират.

Обещанието да се променим, за да избегнем загуби

Да кажем, че човекът, с когото имате връзка не ви е бил верен и когато разбирате това, искате да сложите край на всичко.

  • Вашият отчаян партньор опитва всичко, за да ви накара да разберете, че това е грешка, това никога няма да се случи отново, че той ще се промени. Обещанията му са безкрайни в търсене на одобрение.
  • Той дори пада на колене, ако е необходимо се моли и всичко това ви навява съжаление и състрадание. Понякога това действа и му давате втори шанс.

Не става въпрос обаче за промяна, а за това, че без значение колко обещания прави, те се правят в най-напрегнатия момент. С други думи, това е просто опит да не ви загуби.

Какво означава това? Това означава, че обещанията няма да се превърнат в действителност. Всъщност в мига, в който му дадете втори шанс, нещата може да се върнат точно към това както са били преди.

Тези обещания за промяна идват във всякакви ситуации: различия, лъжи, проблеми със съвместимостта, край на връзката …

Изправяйки се пред нещо такова, човек се страхува да загуби партньора си или не иска да приеме, че отношенията не са същите. Те ще опитат каквото е необходимо и ще направят обещания в опит да манипулират емоциите ви.

Егоизъм в отношенията

Често не искаме да видим как лошите неща продължават да се случват. Ние просто се концентрираме върху това, което искаме, така че сме готови да жертваме нашето здраве и това на другия.

Това често се случва като част от емоционалната зависимост. Обещавате да се промените, за да не загубите този, който е обект на вашата пристрастеност.

Ние сме егоисти. Привързваме се към някого, докато подхранваме нашата отрова и вкарваме другия във всичко това.

Не можеш да обещаеш нещо, което не можеш да направиш.

Защото обещанията заблуждават и двама ви.

Вашите намерения може да са добри, но сигурни ли сте, че това ще даде плод? Не заслужавате да преминете отново през това. Не заслужавате да бъдете излъгани, нито да лъжете другия.

Удължаване на болката

Когато обещавате да се промените може единствено да удължите ситуацията, която в крайна сметка ще ви причини още повече болка.

Ето защо е важно да не се оставяйте на обещанията, а вместо това да сте обективни и реалистични. Трудно е, но защо не се вслушате в съветите на доверени приятели или членове на семейството? Не отхвърляйте съветите им просто защото не е това, което искате да чуете.

Не искате да чуете това, което имат да кажат, защото сте объркани. Но с течение на времето ще получите повече ясно виждане за ситуацията и ще осъзнаете колко прави са всъщност.

Не се придържайте към обещанията, които никога няма да се превърнат в истина.

Нека отворим очите си към този капан и не се оставяме на състраданието и съжалението. Отделете известно време да останете насаме, за да разгледате добре ситуацията.

Никой не казва, че трябва да решите точно сега. Дайте си времето, от което имате нужда, за да видите ситуацията от по-ясна и конкретна гледна точка.

Източник: https://zdraveikrasota.bg