Облекчете течащия нос за по-малко от минута

Облекчете течащия нос за по-малко от минута | Диана image 1

Никой не желае да има запушен или течащ нос, тъй като този проблем може да бъде много болезнен и неприятен. В такъв случай повечето хора прибягват до личния лекар, за да им предпише необходимите медикаменти за лечение. Но защо е нужно да използвате продукти, съдържащи химикали, когато може да помогнете на здравето си по един естествен начин, без странични ефекти?

Акупресурата е традиционна китайска техника, която може да спомогне за облекчаване на главоболието и запушения нос. Тя представлява оказване на натиск върху определени точки от тялото с помощта на пръстите. При този натиск се използват кръгови движения, след което засегнатото място се освобождава. Процедурата се прави около три пъти дневно.

  • Меката част на ухото.

С леки кръгови движения масажирайте меката част на ухото в продължение на минута.

  • Зад меката част на ухото (в долната част на ухото, точно под хрущяла).

Притиснете и отпуснете около 10 пъти, без да прилагате директен натиск върху хрущялите.

  • Между веждите (в най-горната част на носа).

С помощта на палеца и показалеца притиснете за минута засегнатото място. Това ще помогне за премахване на секретите по един естествен начин и ще предпази синусите от подуване и съхнене.

  • По бузите (точката, която се намира точно под зеницата на окото).

Трябва да притиснете тази точка и да плъзнете ръцете си леко нагоре. Рефлекторната точка изменя цялото лице и по този начин освобождавасинусите.

  • Кухината в ъгълчетата на ноздрите.

Внимателно притиснете ноздрите с леки кръгови движения. Правете упражнението в продължение на минута.

Източник: //saveti.framar.bg/