Особеностите на днешната жена

  “Гордост е да се наричаш жена. Смелост е да се наричаш жена. Трудност е да се наричаш жена.”
Блага Димитрова

Защото носиш отговорност. Пред себе си, пред семейството, пред обществото.

Днес да си жена не означава да си подценявана, когато работата изисква смелост и дръзновение, полет на мисълта или на фантазията.

Да подредиш дом, да създадеш уют около себе си, да направиш добро впечатление на всички около тебе – това наистина е изкуство, което всяка жена трябва да развива в себе си.

Жената е създадена за красота и любов. И много повече печели, когато умее да цени достойнството си и не върви против себе си.

Снимка: Thinkstock

В трудни мигове жената не бива да забравя основното: да бъде вярна на усета си към красивото, да надделява на капризите си, да носи щастие на околните. Себичността, понякога присъща на мъжете, у нас, жените, трябва да бъде сведена до минимум.

Изисканост и финес, интуиция и разум, емоция и себеотдаване – с няколко думи: всичко добро и изначално иде от жената.

Да преценява вярно, да бъде духовита и щедра, тя, жената, днес се бори за собствен периметър. И оцелява именно, защото се бори.

Да бъдеш жена… Какво по-приятно и по-ценно от това! Да дариш живот, да направиш щастлив един човек и да накараш някого да ти вярва – не е ли това същността и призванието на жената?!

Домът и семейството са пристан за всеки мъж. Какво е една къща без жена и деца, без любов?! Трудно е да се представи.

Няма огнище без огън, няма роден дом без стряха. Празен е домът без жена.

Да градим ние, жените, нашия дом, нашето семейство и да даряваме обич, там, където е нужно – нима има по-възвишена мисия от тази на жената-съпруга и жената-майка?!

Автор: Яворина Николова