Оставете на мира другите! Заемете се със себе си

Вие сами сте си виновни за това, че живота ви е точно такъв!

Ако мислите, че животът ви е ужасен, вероятно това е така. Ако мислите, че светът иска да ви унищожи, най-вероятно това е така.

Ако мислите, че заслужавате повече, вероятно наистина го заслужавате.

Но единственото нещо, което не ви позволява да успеете – сте самите вие.

Смятате, че светът иска да ви нарани, но причината е вашето погрешно отношение към живота – вие гледате на всичко не така, както трябва.

Вие се захранвате с негативизма около вас, а не виждате позитивното. Позволявате на негативизма да контролира ума ви, и по този начин и живота ви. Позволявате на лошото да ви побеждава.

Вие никога няма да успеете, ако прекарвате живота си на скучна работа, която просто изсмуква енергията ви, защото сте прекалено мързеливи, за да потърсите нещо по-достойно. И това не е грешка на някой друг, а само Ваша грешка.

Вие никога няма да пътешествате по света, и никога няма да видите Париж, ако винаги си намирате извинения. Просто си купете билет за самолета, съберете куфара и тръгвайте.

Позволете на света да отвори очите ви. Нека ви засипва с предизвикателства и ви разочарова. Борете се с езиковите бариери и се изгубвайте на непознати места. Спрете да контролирате живота си и просто вървете.

Вие никога няма да отслабнете, ако не промените вашата диета. Вие никога няма да подобрите здравето си, ако не започнете да се храните с повече зеленчуци и не правите физически упражнения. Вие никога няма да станете по-умни и няма да разширите кръгозора си, ако не искате да се учите от другите и да четете.

Вие никога няма да станете щастливи, ако постоянно се фокусирате върху негативното. Вие никога няма да намерите щастие, ако постоянно се обграждате с хора и неща, които ви изтощават.

Вие сте причината, поради която не сте щастливи. Вие сте причината, поради която ви е погълнала рутината. Вие сте виновни за това, че имате лоша връзка, а вие постоянно критикувате другите и искате нещо повече. Всичко е заради вас самите.

Аз нищо не си измислям. Вие сте си най-лошия си враг. Вие сте единственият, който стои на пътя на вашите цели и вашия успех.

Животът на никой нищо не дължи, така че нищо и не очаквайте.

Източник: http://drugitenovini.com