Освобождаване от кармични взаимоотношения

Нашият живот е изграден от взаимоотношения. Това са взаимоотношения между родители и деца, между брачни и бизнес партньори, между братя и сестри, между съседи, между приятели. Чрез общуването всяка връзка става кармична – води след себе си своите последствия. Животът на планетата Земя ни дава възможност да се развиваме чрез връзките, които създаваме с нашите партньори. Някои връзки ни помагат да се развиваме и ни изпълват с чувство на задоволство, а други спъват нашето развитие и се чувстваме потиснати и неудовлетворени. Целта на тази статия е да ви помогне да разберете, че от една страна, любовта е основният фактор за изграждате хармонични партньорства, носеща ни радост и щастие, а от друга, как да се освобождаваме от партньорства и връзки, които носят след себе си неприятни кармични последствия.

Когато разглеждаме една връзка от перспективата на развитието на личността, нито една връзка не е „неуспешна“. Понякога изживяването на тежка раздяла води до дълбоко осъзнаване и откриване на духовния път. Така хората, които привличаме в живота си държат ключа за следващата стъпка, стъпката която ни прави подготвени за следващата успешна връзка. Обикновено когато затънем в една връзка това означава, че душата е избрала да премине през тази връзка, за да научи важни кармични уроци свързани с минали взаимоотношения, които не са били осъзнати и отработени.

Кармични връзки

Астрологически кармичните връзки се откриват чрез знаците, планетите, домовете, аспектите и лунните възли в рождената карта. Те показват отношения от минал живот, недовършената работа, която трябва да се довърши в настоящия живот, изчистване и преобразуване на кармата. Така например, ако човек има в рождената си карта Плутон във Везни (Везни са знак на партньорствата) или планети като Уран, Марс, Плутон в дома на партньорствата (седми дом), той учи важни уроци, свързани с партньорствата.

Когато в партньорството съществува конфликт, човек носи отговорност единствено за своята част във връзката. Никой не може да премахне неговата кармична отговорност или да изчисти неговата карма. Във всяко партньорство, в което влиза или излиза, човек сам си създава или сам се освобождава от карма. Ако неговото намерение към другия е било честно и искрено и не иска да му навреди по никакъв начин, ако се стреми да създаде печеливша ситуация и за двамата, основната енергия на любовта ще създаде положителни взаимни чувства и успешно трайно партньорство. Когато човек осъзнае тази истина, неговото пътуване с този партньор ще бъде приятно, а трудните ситуации в живота не толкова мъчителни. Успехът зависи от силата и чистотата на намерението.

Когато планети на даден човек попаднат в осми или дванадесети дом на друг човек, това показва връзка от друг живот, която трябва да се отработи в настоящия живот. Сатурн и Луната от картата на един човек в съвпад с планети от картата на друг човек показват дълбоки връзки от минал живот. Когато двама души искат да се развиват и работят върху себе си, когато притежават високо ниво на съзнание, когато си помагат взаимно тогава могат да постигнат дълбоко обвързване и чрез духовна зрелост да се излекуват от рани, които са си нанесли в минали животи.

Ако имаме трудни моменти и след това осъждаме другите или себе си, за това което се е случило, ние се обграждаме с негативна енергия. В резултат отнемаме влиянието на мъдростта, получена от опита. Само когато човек се изгори, ще знае как да се предпазва от нагорещената печка. Разочарованието обикновено идва от очакванията, когато другия човек не се отнася към нас по начина, който очакваме. Въздържането от обвинения предотвратява разпространяването на негативна енергия. Ако в миналото ни има човек, който ни е наранил, докато не престанем да го обвиняваме, ще останем приковани към него. В крайна сметка, ако другия не иска да ни разбере, ключът за освобождаване от връзката е във вас. Този ключ е раздяла чрез прошка.

Освобождаване от нездравословни и безперспективни връзки

Подтикът за изграждане на партньорство между хората се основава на взаимно привличане и лична индивидуална потребност. Но не винаги действията, думите и поведението на човека до нас са ни приятни. Това е явен показател за проблемно партньорство, което ако не може да се промени, трябва да се прекрати. Много са примерите за несъвместими партньорства, които не могат да се решат на материално ниво, а искат духовно решение чрез мъдрост и любов. Решението за освобождаване от такава връзка не може да се вземе изведнъж, необходимо е време, за да опознаем другия човек, да разберем неговите ценности, начина по който гледа на връзката. Същото обаче се отнася най-вече до нас самите и нашето себепознание чрез трудностите, които тази връзка ни предоставя.

Понякога е добре човек да остане във връзката и да използва трудностите там, за да се развива, но друг път е добре да я напусне. Не е добре да се усложняват нещата и протакат до безкрайност, въпреки че точно това се случва, ако още не сме узрели вътрешно и не сме си научили уроците в тази връзка.  Ръководният принцип е да не се създаде карма след раздялата. Ако връзката е започнала с любов, трябва да се прекрати с любов. При всички други случаи ще се създаде карма, която двамата трябвя да отработват в следващи въплъщения.

От духовна перспектива всеки човек е сам творец на собствения си живот. Доверете се на себе си. Само вие знаете какво чувствате и какво трябва да направите.

Димитър Хаджийски

Източник: http://healthy-way.eu