Плач: Ето какво казват психолозите за хората, които ронят сълзи!

Плач – сълзите, които се спускат от очите в отговор на емоционално състояние, пише Elite Newsfeeed.

Той може да изразява гняв, радост и тъга. Някои смятат, че плачът е признак на слабост, но други смятат, че само един смел човек не би скрил сълзите си.

Мнозина дори не осъзнават, че плачът е полезен за здравето! Ето какво мислят психолозите за тези, които винаги са готови да разплачат:

1) Плачът е знак за добър човек и добър приятел.

В лоши времена това е човекът, на който можете да поплачете на рамото му или той да поплаче на вашето. Достатъчно е, когато човек се просълзи, да се освободи от болката и да бъде открит към човека, който го разбира и може да му помогне.

2) Плачът означава, че не се страхувате от чувствата си.

Тежка загуба, стрес, гняв, омраза, тъга, някои заболявания като висока кръвна захар, хормонален дисбаланс, тъжни песни и филми – всички тези фактори и причини, ни карат да бъдем уязвим и да предизвикат сълзи. Когато не сдържате плача си, това води не само до разбирането на другите, но също така ви дава сили да се справите с чувствата си.

3) Вие умеете да се справяте със стреса.

Когато си позволите да плачете във всяка ситуация, това действа като пречистване и освобождаване от тежки дълбоки мисли. Ако ги държите дълго в себе си и не им давате изход, те могат да доведат до сериозни психични проблеми.

4) Плач – знак за силен човек, който не се интересува от реакцията на другите.

Понякога се чувствате толкова слаби и безнадеждни, че се затваряте в себе си. Криете болката и тъгата зад изкуствената си усмивка. Сериозните чувства обаче не могат да бъдат пренебрегнати.

Тези, които не се страхуват да се разплачат, са най-силни от всички, тъй като могат да контролират емоциите си. Да сдържате сълзите си е вредно!

Източник: http://bukvarche.com