Подбирай своите мисли внимателно

Понякога не е възможно да промениш ситуацията, в която се намираш или просто не е възможно достатъчно скоро. Не можеш да преструктурираш целия си стил на живот мигновено. Не можеш да накараш някой друг да се промени против неговата/нейната воля. И ти със сигурност не можеш да изтриеш миналото. И така какво остава да направиш?

Реалността, която сме създали е резултата от нашето мислене. Не можем да променим нищо, ако не можем да променим нашите мисли.

Да промениш своето възприятие, вярване или мнение по отношение на твоята житейска ситуация. Това ще ти помогне да си промениш отношението и ще ти даде възможност да се поставиш отвъд проблемите и бариерите, които не можеш в настоящето да контролираш. Това, разбира се отнема малко практика.

Как да промениш мислите си, когато не можеш да промениш нищо друго

Нека бъдем честни, всички сме подвластни на някои лоши навици, които емоционално поставяме по подразбиране, тогава когато не сме пълноценно фокусирани върху правилните неща. Лошите навици – като хора, които им доставя удоволствие да се поставят в позицията на жертва, фокусиране към ненужни притеснения, прекарването на време с негативни хора или поддаването на мрачни мисли за себе си, са модели на поведение, които се нуждаят от особено внимание и поправка.

Време е да скъсаме с дефектните модели на мислене, реагиране и държание, които ни дърпат назад!

Няма нищо лошо в това да бъдем отворени за борбата ни с някои наши недостатъци, да си намираме отдушници понякога и да, дори да се оплакваме от време на време. Но трябва да запомним, че нашите думи и мисли, особено онези, които повтаряме всеки ден, са в основата на нашето бъдеще.

Когато мислим за нещо постоянно започваме да се идентифицираме с него и нашето вътрешно идентифициране съвсем успешно става заобикалящата ни реалност.

Нашите позитивни, продуктивни мисли могат да помогнат за създаване на брилянтна и жизнена реалност – такава, на която възможността, щастието и благодарността са основен компонент. И от друга страна, най-големите ни страхове, най-отвратителните думи и мисли могат да подслонят живот изпълнен с мрак, омраза и безнадеждност.

Изборът е твой – Избирай мъдро! Подбирай своите думи и мисли внимателно, с най-добри и позитивни намерения. Осъзнавай какво казваш на себе си и как си взаимодействаш с другите и какво си пожелаваш да ти се случи в живота през всекидневието.

Твоето здраве, твоето щастие, твоето настояще и твоето бъдеще зависи от това.

Изводът, който трябва да си извадим е: Не можем да контролираме реалността на вчера, нито дори реалността на днес в определени граници, но можем да контролираме как въздействаме и реагираме на всичко с вярването, че чертаем по-добър план за бъдещето ни.

Автор: Marc Chernoff*

Източник: www.marcandangel.com