Принцове много, кралят е един!

Историята за Пепеляшка. Версия 2017-а година:

Настъпва полунощ и преобразеното във вълшебна красавица от добрата фея орисница момиче трябва да си тръгне от дворцовия бал, преди каляската отново да се превърне в тиква.

Забързана, за да се прибере у дома, Пепеляшка тича към каретата, а принцът едвам я достига…

„Но аз дори не знам името ти. Как ще те открия отново?“, пита задъхано той.

Замислен, след секунда, вече е извадил смартфона си и макар Пепеляшка отдавна да е изгубила пантофката си и да е потеглила обратно към вкъщи, той отваря своя Messenger, влиза в профилите на Снежанка и Спящата красавица и вижда, че с Пепеляшка имат цели 7 общи приятели.

2fe5f83ef27a7a714b2466493fb4e25b

Поканата му за приятелство вече е изпратена и сега остава просто да изчака тя да я приеме и да успее да намери време за чат измежду всички задачи, с които я обсипват злата мащеха и надменните доведени сестри…

Така действат почти всички съвременни принцове. Но пък и критериите на съвременните принцеси са доста занижени. Без ухажване, романтика и магическа история, която да стои зад съдбовната среща на 2 сродни души.

Ако приказката за Пепеляшка се беше случила днес, обувката никога нямаше да бъде намерена. Най-вероятно дори никой нямаше да разбере, че изобщо има изгубена пантофка. Притежателката й просто щеше да си купи нов чифт от мола с 30% намаление.

Затова истинските жени вече не търсят принцове. Колкото и да са вярвали в съществуването им… Търсят си крал!

Едва ли някой би харесал приказки, започващи с „Чатил си веднъж принцът в Tinder…“

a3bb5d95a9b7d8dd920f15a798e4a869

А кралете, от своя страна, са онези специални мъже, които просто усещаш с цялото си същество, че са по-различни от другите, в хубавия смисъл.

Те са учтиви и любезни с всички жени, но към теб отношението им, виждаш го, е още по-прекрасно. Ще ти отворят вратата, ще ти дадат път, ще носят тежката ти дамска чанта, ако раменете ти не издържат. Ще бъдат твои приятели, любовници и спътници едновременно. Ще бъдат твърдите мъже, на които да разчиташ във всеки един момент.

И макар да не са онези крале от приказките, с тях живееш в съвременна приказка. И това е най-важното.

Ако допреди 10 години всички казваха, че чакат принца или че трябва да целунеш много жаби, докато откриеш онази, която ще се превърне в принц след целувката, днес важи мисълта

Принцове много, но кралят е един!

И не, не, че има само един крал, за който трябва да се избият всички жени. Просто за всяка жена си има отреден крал сред всички (псевдо) принцове, които среща в живота си.

8653757cc94a4a5a4b18480eebb7f490

Такава е разликата между принцовете и кралете – първите ще ти откраднат напразно времето, вторите ще ти откраднат сърцето, и ще е завинаги!

Сигурно затова съществителното „крал“ се дублира с глагола „крал“. Защото мъжете-крале крадат така, че да направят любимата си жена щастлива. Крадат отрицателните й емоции след като се е прибрала от работа, крадат скуката й, крадат нещастието и сълзите й, крадат безумните й женски мисли на развинтеното въображение. Успокояват я и я уверяват, че всичко е наред.

Затова ако във Facebook си посочила като интерес „мъже“ или „принцове“, отсега нататък си търси крал, онзи, единственият за теб. Едва ли някога ще заживеете в дворец, но със сигурност ще изживеете далеч по-вълнуващи и приказни сюжети.

Източник: https://vitamorena.com