Пролетни алергии? Пет изненадващи начина да ги спрете

Пролетни алергии? Пет изненадващи начина да ги спрете | Диана

Вие вероятно сте чували стандартни съвети за алергията си преди – за лечение на сезонни алергии се консултирайте с вашия лекар и избягвайте алергена до колкото е възможно. Това са добри съвети. Все пак може би искате да опитате и други методи за облекчаване на симптомите и подобряване на цялостното ви здраве:

– Почистете дома си основно: Може би това не изглежда логично, но понякога удобството на закрито може да е по-лошо за алергията отколкото излагането на външните алергени. Вашият дом – възглавници, тапицирани мебели, килими, плътнозатворени прозорци, топли влажни пространства – това са областите осеяни с причинители на алергиите.

Изледванията показват, че вътрешното замърсяване на въздуха може да бъде 10 пъти по-голямо от замърсяването сред природата и ефектите да бъдат много по-интензивни, тъй като хората прекарват повече от 90 на 100 от времето си на закрито. Така че, е важно да огледате основно къщата си и да определите къде могат да се крият алергени (легла, килими, влажни зони) и ги почистете основно.

-Хранете се правилно: Неправилните хранителни навици могат да причинят здравословни проблеми, както и да се влошат вече съществуващите. Консумацията на правилните храни може да помогне за облекчаването на много здравословни проблеми, включително астма и алергии.

Пролетни алергии? Пет изненадващи начина да ги спрете

Медицински изследвания многократно стигат до заключението, че силните вещества, наречени антиоксиданти, намиращи се в плодовете, заленчуците, ядките, семената, зеления чай и други храни и напитки, помагат в битката с възпалителните процеси в тялото, което е критичен фактор за контролирането на алергиите. Този съвет не е за някой с конкретен вид хранителна алергия.

– Свалете излишните килограми: Затлъстяването и наднорменото тегло са свързани с всичко – от сърдечносъдовите заболявания, до повишената честота на раковите заболявания. Наднорменото тегло също така затруднява дишането, проблем, който усложнява положението на страдащите от алергии.  Повечето мазнини около корема, пречат на диафрагмата да се разшири напълно и тя се движи надолу, тъй като трябва да се бори с всичките мазнини. С други думи, не можете да си поемете дълбоко въздух. Загубата на тегло ще облекчи дишането ви, а това ще облекчи състоянието ви.

– Намалете стреса: Всеки път, когато сте изправени пред стресиращ фактор – дали ще е задръстване, пожар или инзвънредна ситуация – тялото ви освобождава хормони на стреса. Те от своя страна изпращат сигнали до различните части на тялото ви, за да се подготвят за действие.

Ако това се случва ден след ден, без физическо освобождаване, стресът може да причини щети, които засягат цялата мрежа, която предпазва тялотото ви: имунната ви система. Отслабената имунна система увеличава риска от алергични реакции. Научете се да контролирате стреса или най-малкото променете начина по който реагирате на стресовите ситуации.

Пролетни алергии? Пет изненадващи начина да ги спрете

– Допълвайте редовно лекарствата, които взимате за алергия с алтернативни методи за защита: Следващите четири субстанции в комбинация с нормалата ви доза антихстамин, могат да облекчат симптомите на алергия:

– Ежедневно взимайте мултивитамини и хранителни добавки, които включват магнезий, селен, витамин С, витамин Е и всички В витамини;

– Изпивайте по една чаша чай от мента или лайка всяка вечер преди лагане;

– Изберете си билкови добавки – например сушени листа от бръшлян;

– Взимайте една дневна доза ехинацея за 2 седмици и после направете 2 седмици почивка.

Източник: www.mamatatkoiaz.bg