С „Методът на чинията” се отслабва без диети

С „Методът на чинията” се отслабва без диети | Диана image 1

Този метод ще ви помогне да поддържате теглото си по един лесен начин. Чрез него вие ще може да се храните разнообразно и здравословно, без да губите необходимите витамини по време на диетата. “Методът на чинията” първоначално е бил използван при хора с диабет, за да могат да поемат контрол над приема на храна. Той е едно ефективно средство за поддържане на балансирания хранителен режим, препоръчва framar.bg.

Основната идея на този метод се крие в употребата на чиния с размери около 23 сантиметра в диаметър. Тя се разделя на 4 части, като в себе си включва разнообразни ястия за обяд и вечеря.

В първата част (2/4 от чинията) трябва да има предимно салати или варени зеленчуци. Във втората част (1/4 от чинията) се слагат ястия, богати на протеини – яйца, месо или риба. Месото трябва да бъде чисто (пилешко, пуешко, шунка, телешко). Последната 1/4 част от чинията е запазена за въглехидратите – ориз, макарони, картофи или хляб. Всяка една от частите е лимитирана, за да пасне по съотношение на чинията. За десерт се използват разнообразни плодове.

Може би се питате в такъв случай каква би била закуската? Ще ви отговорим. Методът е същият, с изключение на някои подробности. Половината от чинията се пада на въглехидратите, 1/4 от нея на протеините и 1/4 на плодовете.

Използвайте този метод на хранене и не забравяйте, че винаги трябва да консумирате здравословна храна и да избягвате полуфабрикати и други, които не са благоприятни за организма.

Забележка: Този принцип се използва в случай на цялостно добро здравословно състояние. При наличие на специфично метаболитно заболяване, е необходимо спазване на конкретна лечебна диета, която може да бъде определена от лекуващия лекар.