“Военната диета” топи 4 килограма за три дни

"Военната диета" топи 4 килограма за три дни | Диана

Ако следвате този режим и искате наистина отлични резултати в рамките на три дни (можете да свалите до 4 кг), то “военната диета” е точно за вас.

Въпреки името си, тя няма нищо общо с армията. Води началото си от 1985 г. и е особено популярна в САЩ. Всяко от предложенията има съответните алтернативи. Например месото може да се замени с леща или един зеленчук с друг.

Същността на диетата е, че в нея се използват лесно достъпни и евтини продукти. Изисква се обаче постоянство и голям мерак. Тайната се крие в приема на повече протеини – което стимулира трупането на мускулна маса и горенето на мазнини. Лимонов сок, подправки (сол и пипер), горчица, черно кафе, чай, некалорични подсладители са сред храните и напитките, които са позволени във военния хранителен режим. Целият процес трае три дни, през които ще стопите мазнините, ще се енергизирате и ще оптимизирате метаболизма.

Ако решите да продължите с диетата, трябва да прекъснете за 4-5 дни и след това да я започнете отново.

Ден първи

За закуска хапнете половин грейпфрут и филийка препечен хляб, чаша чай или кафе и две супени лъжици фъстъчено масло. На обяд хапнете половин консерва риба тон, чаша чай или кафе и филийка хляб. Вечерята трябва да се състои от 100 г месо с чаша зелен боб, половин банан, чаша сладолед (кисело мляко) и една ябълка.

Ден втори

Денят започва с едно варено яйце, половин банан (може и друг плод) и филийка препечен хляб. За обяд – сварено яйце, чаша извара и пет-шест крекера. Вечерята нека бъде от месо, половин чаша моркови, чаша броколи, половин банан (или друг плод) и половин чаша ванилов сладолед (алтернатива е киселото мляко).

Ден трети

На третия ден закуската трябва да включва резен сирене чедър, пет крекерчета и една ябълка. За обяд – едно сварено яйце и филийка хляб. Вечерята да включва чаша риба тон, половин банан (или друг плод) и чаша сладолед.

За да усетите резултатите в максимална степен, е добре диетата да бъде съпътствана с физическа активност. Но не се претоварвайте. Упражненията трябва да са съобразени с нормалната ви дейност, а също и с килограмите ви.

Ако например сте със сериозно наднормено тегло, може просто в тези три дни да правите повече разходки.