Топ 7 най-ефективни диети за отслабване

Класация на най-известните и ефективни диети, с които бързо ще постигнете желаните резултати за кратък срок от време и ще запазите резултатите години наред.

Класацията включва диети, които са доказали, че работят за вас и вашето излишно тегло. Всяка една в класацията има своите предимства и недостатъци, и разбира се не всяка е подходяща именно за вашия организъм и вашата цел. Разгледайте подробната информация за всяка от тях и се спрете на диетата,която отговаря на вашите изисквания, и която ще бъде удоволствие да изпълнявате в постигането на заветната цел, а именно отслабване.

90 дневна диета за максимално отслабване

90 дневна диета за максимално отслабване
Една от най-известните диети в света. Слави се с бързо отслабване и лесно следване на правилата й, и допринасяне на здравословния начин на живот във вашето ежедневие. 90 дневната диета не е драстична, но съдейства за максимално отслабване в кратки срокове. По време на провеждането й може да ядете всичко стига да следвате правилата й. Диетата се провежда точно 90 дни, не три месеца, а 90 дни. Състои се от три цикъла по 30 дни. От стартирането й, започват да се редуват четири различни дни:

– първи протеинов ден

– втори ден на бобовите и варивата

– трети ден на въглехидратите

– четвърти плодов ден

Последователността е задължителна. Всеки 29-ти ден е воден ден. В 90 дневната диета има три такива дни. Вижте подробна информация за 90 дневна диета за максимално отслабване.

Лунна диета

Лунна диета
Друга много популярна диета за отслабване. Едва ли има човек, който не е чувал за нея, дори да не е привърженик на подобни хранителни режими. Тя спада в категорията на здравословните диети, особено ако се прилага с мярка. Лунната диета следва фазите на Луната и се изпълнява според тях.

Лунната диета предлага два варианта за изпълнение, 24 часов или 72 часов режим. При еднодневния режим може да се изпълнява до четири пъти месечно, а при тридневния максимум два пъти в месеца. Диетата започва при навлизане на Луната в някоя от фазите и завърша 24 часа. При 72 часовия вариант започва 24 часа преди навлизане на Луната във фаза.

Вижте подробна информация и съвети за Лунната диета и лунен календар за 2016.

Диета с кисело мляко за бързо отслабване

Диета с кисело мляко за бързо отслабване
Една от страхотните диети в нашата класация, която се базира на най-вкусния продукт на българската трапеза, а именно доброто старо кисело мляко. Диетата се основава на консумацията на кисело мляко, толкова колкото искате, а резултата е впечатляващ. Режимът е лесен за изпълнение и не изисква строго придържане към график, а само спазване на основни правила, свързани с тази диета. Предвидена е за заети хора, които нямат достатъчно време да си приготвят специална храна, и които въпреки това искат да отслабнат. Изпълнява се една седмица, за което време могат да се свалят до 6 килограма (това зависи от индивидуалния организъм). Вижте подробности за диета с кисело мляко за максимално отслабване.

Точкова диета, пълна таблица за бързо отслабване

Точкова диета, пълна таблица за бързо отслабване
Една от старите диети е именно тази, точкова диета. Позната на поколения хора, и за която и до ден-днешен се спори откъде точно е произлязла. Базира се на хранителния режим на астронавтите, затова е известна и с името “Американско космическо чудо”. “Чудо”, защото тя е един от ефективните режими за дълготрайно сваляне на килограми, без да се лишавате от много продукти. Състои се от точкова система, в която всеки продукт носи определени точки и според целта, която искате да постигнете с теглото си са позволени определен брой точки на ден. Има два варианта за изпълнение на точковата диета, драстичен и нормален. Тук може да прочетете повече за точкова диета с пълна таблица за бързо отслабване.

Протеинова диета на д-р Пиер Дюкан

Протеинова диета на д-р Пиер Дюкан
Поредната супер известна диета. Спорната протеинова диета на д-р Пиер Дюкан. Спорна като всеки друг хранителен режим. Базира се на протеинова атака на организма и принуждаването му да работи по ефективно, да постигне бърз метаболизъм и свалените килограми да бъдат с дълготраен ефект. Състои се от няколко фази/етапи, при спазването на които д-р Пиер Дюкан гарантира лесното отслабване и поддържането на сваленото тегло години наред, без неприятни йо-йо ефект. Прочете подробната информация за протеиновата диета на д-р Пиер Дюкан и следвайте съветите, ако искате и вие да постигнете положителен ефект за по-дълго време.

Житната диета на Дънов с дати за 2016

Житната диета на Дънов с дати за 2016
Определено житната диета е стриктна диета и не е за всеки. Но, веднъж слеете ли се с идеята, ще осъзнаете, че това не е просто диета, а изчистване на цялата душа. Постигането на мир и уникална бликаща енергия,е  част от тайнството на този режим. Състои се само от жито, вода, ябълки и лимони. Без подготовката и захранването трае точно десет дни. Стартира в определен ден. Прочете подробната информация за житната диета на Дънов с дати за 2016 година.

Диета японско чудо

Диета японско чудо

Това е също много популярна диета, заради драстичната промяна в теглото, която се постига само в рамките на две седмици. За сметка на това обаче е строга и не е за всеки. Позволената храна е доста ограничена като количества и ако нямате силна воля, или пък имате страхотен апетит, тази диета просто не е за вас. Излишно е  да се мъчите. По-добре изберете някоя от другите. Хубавото обаче е, че продължава само две седмици, което се явява допълнителен стимул за нейната употреба.

Диетата японско чудо се характеризира със строг режим, който трябва да се изпълнява много стриктно, ако желаете да постигнете и запазите максималния ефект от нея. В подробната информация за диетата сме ви представили режима за 7 дни, който се повтаря през следващите 7. За него, както и допълнителни съвети за диетата може да намерите тук – Диета за отслабване японско чудо.