Народни методи за отслабване

Народни методи за отслабване | Диана image 2

Народните методи за отслабване са ефективни начини за борба с излишните килограми, изпитани във времето. Именно народната медицина абсолютно безболезнено за организма се справя с този проблем. Ефектът се дължи на продължителното и правилно въздействие на подходящата храна върху тялото.Средствата за намаляване на теглото, които ще ви предложим, не са подходящи за тези от вас, които искат да отслабнат за 2 – 3 дни, но пък за сметка на това дават добри резултати, пише framar.bg.

Причината за наднормено тегло в повечето случаи е неправилната обмяна на веществата и натрупването на шлаки в организма. Разбира се, бърз ефект може да се постигне чрез извеждането на излишната течност от организма, но основните усилия са насочени към възстановяването на нормалното му и правилно функциониране.

Безспорен плюс на народните диети е фактът, че килограмите ви няма да се възвърнат скоро, защото организмът започва нов начин на живот – правилен, точно това си осигурявате, спазвайки тези съвети за отслабване. Суровите диети единствено провокират организма да натрупва мастни запаси след убийственото чувство на глад.

Ето и някои народни средства за отслабване:

1. Сладко от тиква – отлично средство за борба с килограмите. За приготвянето му са ви необходими 3 килограма тиква, 2 портокала, 1 лимон и захар. Отстранява се кората на тиквата, а меката част се нарязва на парчета. Към нея се прибавят лимонът и портокалите заедно с корите. Получената смес се вари на два пъти на бавен огън като се слага захар на вкус. Готовото сладко се прибира в бурканчета и се съхранява в хладилник. Консумира се без ограничения.

2. Корен целина, ябълка, хрян, чаша пресечено мляко и сол са продуктите за следващата народна рецепта за отслабване. Ябълката се настъргва на едро ренде и се смесва с настъргания корен целина в съотношение съответно 3:1. Към сместа се добавя хряна (също настърган), пресеченото мляко и сол на вкус. Приема се всяка вечер в продължение на седмица.

3. Народните рецепти за борба с килограмите не можем да си представим без билкови комбинации. Предлагаме ви една такава, която ще ви помогне да пречистите организма си. Необходими са ви: 3 части кориандър, 3 части кора от зърнастец, 1 част сладък корен (женско биле, сладник), 4 части листа сена, 2 части маясълче, 2 части трицветна теменужка, 2 части мечо грозде. Всичко това се смесва добре и се сварява (1 супена лъжица от сместа на 1 чаена чаша вода) и се оставя в термос за една нощ. Сутринта чаят се прецежда и се изпива. Това се прави в продължение на 4 седмици.

4. За повишаване на метаболизма ще ви помогнат и билкови вани, приготвени от микс от: 3 части трицветна теменужка, 3 части кора от зърнастец, 3 части корен женско биле, 2 части маясълче, 2 части коренище житняк (пирей). Билките се слагат в тенджера, съотношението е 4 супени лъжици от сместа на 4 литра вода. Трябва да се вари 15 минути на бавен огън. Отварата се прецежда и се налива във водата. Такава вана се прави ежедневно, температурата на водата да бъде между 37 – 40 градуса, а продължителността на курса – 10 – 15 пъти.