Две от причините за липсата на желание за секс

Две от причините за липсата на желание за секс | Диана

Пониженото либидо е проблем, с който много хора се сблъскват и който често може да се повлияе с промяна в начина на живот. За да има успех и да се „атакуват“ виновниците за липсата на желание за секс, първо причината трябва да е известна. В някои случаи тя може да бъде изненадваща.

1. Наднормено тегло

Излишните килограми се свързват със сърдечносъдови нарушения, ниско самочувствие и ниска оценка относно представата за себе си. Всички тези фактори могат да повлияят на желанието за секс от психологична гледна точка.

От физиологична гледна точка, наднорменото тегло вреди на либидото на мъжа, тъй като засяга здравето на кръвоносните съдове.
Излишните килограми биха могли да засегнат ендотела на кръвоносните съдове. Това означава, че протокът на кръв към пениса може да е недостатъчен, за да се постигне ерекция.

Причините за наднормено тегло могат да включват: прекомерна консумация на храна; прекомерна консумация на захар, алкохол, медикаменти или кафе.

2. Стоматологични проблеми

По данни на Американската академия по пародонтология пациентите, които са засегнати от пародонтална болест, са по-склонни да страдат и от еректилна дисфункция. Продължителното хронично възпаление, което е характерно в тези случаи, може да увреди кръвоносните съдове, а това може да доведе до импотентност.

Макар връзката да не е очевидна, е известно, че мъжете и жените, които носят протези, страдат от ниско либидо. Специалистите обясняват, че те са по-неуверени и се притесняват протезите да не изпаднат по време на половия акт. Самият страх, че това може да се случи влияе негативно на сексуалната активност.