10 безплатни лекарства, с които разполагате у дома и за които няма да ви кажат в аптеката

10 безплатни лекарства, с които разполагате у дома и за които няма да ви кажат в аптеката | Диана

Вкъщи разполагаме с голям арсенал средства, които могат да подпомогнат здравето ни. Тези съвети няма да ни ги кажат в аптеките, където лекарствата са необосновано скъпи. Ето 10 неща, които помагат при болежки и други проблеми със здравето:

1. Водка срещу миризливи крака

Неприятната миризма на краката най-просто може да премахнете с малко водка. Достатъчно е да намажете стъпалата с кърпа, която е напоена с тази спритна напитка. Водката съдържа висок процент алкохол, който действа антисептично.

2. Бадемите може да излекуват главоболието

Яденето на около 20 бадема може да ви помогне с главоболието, а ако ги ядете редовно, може да предотврати появата му изобщо.

3. Киселото мляко е добро лекарство за пърхота и лошия дъх

Киселото мляко овлажнява скалпа и предотвратява появата на пърхот. Също така бактериалните култури в киселото мляко унищожават бактериите, които са причина за лошата миризма в устата ни.

4. Ментата помага при лечение на акне 

Когато ментата се накълца наситно и се постави на засегнатата зона, може да намали проблема, тъй като действа срещу възпалението.

5. Топче за тенис отпуска краката

Ако нямате подходящ човек, който след тежък ден може да ви масажира стъпалата, използвайте топка за тенис. Свалете чорапите, стъпете на топка за тенис и търкайте по пода. Това ще отпусне мускулите на уморените крака.

6. Масло от карамфил помага при зъбобол 

Маслото от карамфил може да спре забобола за кратък период от време, тъй като действа като повърхностен аналгетик.

7. Зехтинът действа добре за бръчки и петна

Ползите от зехтина са многобройни. Освен обичайните му употреби, той се използва и в производството на козметика. При дразнене на кожата, помага за облекчаване на щетите и подхранва косата ни. Богат е на антиоксиданти, а също така е добър и за премахване на бръчки и петна.

8. Лъжица захар против хълцане

Малко захар под езика е достатъчно, за да се спре хълцането. Смята се, че захарта действа на нервите, които изпращат сигнали до мускулите, които влияят на диафрагмата, която е отговорна за спазми, които са виновни за “икањето”.

9. Музика за сърцето

Около половин час слушане успокояваща музика понижава кръвното налягане и действа положително на работата на сърцето.

10. Лимон и маслини за премахване гадене

Маслините са истинска помощ за тези, които се возят в автомобил, и имат желание за повръщане. Преди да тръгнете на път изяжте няколко маслини. Гаденето ефективно се намалява и чрез смученето на лимон. Яденето на ябълка преди път също е ефективно.