Пет домашни растения, които ще ви накарат да спите като бебе

Пет домашни растения, които ще ви накарат да спите като бебе | Диана image 2

Алое вера е без конкуренция, когато става въпрос за здравето.

Освен, че имат декоративни функции, домашните растения могат да са особено полезни и за здравето ви. Някои от тях са познати заради пречистващия си ефект, докато други помагат за съня. Bright Side представя пет от най-полезните растения, които може да поставите в спалнята си за по-добър сън, пише tns.bg.

Алое вера е без конкуренция, когато става въпрос за здравето. Листата на това растение се съдържа гел, който е невероятно богат на полезни вещества, като в това число влизат всички важни витамини, най-важните за човека минерали, ценни аминокиселини и протеини и много други. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището “растение чудо”.

Ареките са палми с няколко тънки ствола и пръстеновидни ръбове по тях. Родът Арека наброява около 55 вида растения, които са разпространени в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, на остров Нова Гвинея, в Австралия. Растението пречиства въздуха и премахва токсините и въглеродния диоксид.

Фикус Бенджамин е едно от най-често срещаните за декорация растения. Може да се срещне почти във всеки дом, офис или балкон, дори градина. Той е толкова предпочитан основно заради красивата и гъста, подобна на дръвче корона, която можем да оформим с малко грижи. Унищожава микробите и премахва повече от 70 процента от вредните вещества във въздуха.

Свекървин език – това вечнозелено растение от семейството на аспарагуса е добро за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и регулира кръвното. Определено ще спите по-добре, ако е в спалнята ви.

Папрат Бостън е богата на полезни масла и добър регулатор на нервната система. Нейното присъствие ще ви помогне да се справите със стреса.