7 цветя за безгрижен сън

7 цветя за безгрижен сън | Диана image 8

Поставете ги в спалнята си и те ще ви успокоят и лекуват.

Домашните растения пречистват въздуха, изпълват къщата с кислород и внасят цвят и настроение. Ако поставите цветя в спалнята, те може да помогнат и за по-добрата релаксация на организма Ви през нощта.

Ето седем растения, които да поставите край леглото си, за да се наспивате по-добре:

1. Жасмин


Научно е доказано, че той подпомага добрия сън. Положителните ефекти включват подобряване качеството на съня, намаляване на тревожността и подобряване на настроението при събуждане. Видът Jasminum Polyanthum дори не цъфти, но и останалите разновидности жасмин се отглеждат лесно и не изискват прекомерни грижи.

2. Лавандула


Лавандулата е ползвана от хората като природно средство за лечение от векове. Използва се и в козметиката за ароматизиране на сапуни, масла, шампоани. Тя е и чудесно прочистващо средство, но положителните й качества не спират до тук. Лавандулата наистина може да помогне лечението на безсъние и тревожност. Изследователите признават, че растението с лилави цветчета може да отприщи успокояващи ефекти при вдишването на аромата му.

3. Гардения


Това растение може да предизвика сънливост точно както таблетките за сън. Немско изследване върху мишки показало, че гарденията има ефекта на валиум върху животинките, които след облъчване с аромата цял ден били по-слабо активни и си почивали в ъгъла на клетката.

4. Алое


Едно от най-популярните природни средства за лечение, алоето успокоява възпаленията и раздразнената кожа, заличава белези. Ползва се за детоксикация на тялото, но също може да помогне за разреждане на замърсяващи химикали в почистващите препарати, като по този начин прочиства спалнята ви. Когато в дома ви има завишени нива на такива химикали, по растението ще се появят кафяви петна – така ще сте алармирани да предприемете мерки.

5. Английски бръшлян


Бръшлянът е включен в изследване на НАСА на 12 растения, пречистващи въздуха. Той най-ефективно поглъщане формалдехидите. Лесно се отглежда, расте при умерени температури и изглежда подходящо за спалнята.

6. 


Премахва токсините като формалдехиди, ксилол и трихлоретилен. Може да расте до височина около 4,5 м и се нуждае от достатъчно светлина за оптимален растеж. Помислете за необходимото пространство, преди да си купите подобно растение за спалнята.

7. Дяволски бръшлян


И той попада в списъка на НАСА за пречистващи въздуха растения. Което пък означава, че допринася за добрия сън. Листата му падат каскадно, красиво и оформят цял порой от растителност. Лесно се гледа, не изисква много слънчева светлина, така че може да е перфектен избор за заети хора.