Разтривайте ушите, когато сте под стрес

Разтривайте ушите, когато сте под стрес | Диана image 2
Масажът на ушите е много ефективно средство за успокоение.
Докато някои се записват на различни спортове, а други използват помощта на професионалист, има лесен начин да намалите напрежението като масажирате ушите си.
Стимулирането на горната част на ушите може да ви отърве от негативните емоции.

Само за няколко минути стресът, обзел цялото ви тяло, ще изчезне, казват експерти.

Доказано е също, че натискането на различни точки на ухото може да пребори много болежки.

Масажът на ушите може да има редица ползи за здравето и благополучието ни, включително:

  1. Намаляване на стреса: Масажът на ушите може да намали нивата на стрес в организма, като стимулира нервната система и повишава притока на кръв към мускулите и тъканите на ушите.
  2. Подобряване на съня: Масажът на ушите може да помогне да се успокоите и да подобрите качеството на съня си, като релаксира мускулите и намалява стреса.
  3. Укрепване на имунната система: Масажът на ушите може да стимулира т.нар. “точки за налягане”, които се смятат за свързани с различни органи и функции в тялото. Това може да укрепи имунната система и да насърчи естествените механизми на тялото за избягване на болести.
  4. Подобряване на фокуса и концентрацията: Масажът на ушите може да подобри кръвообращението към мозъка и да повиши кислорода доставян от кръвта. Това може да подобри фокуса и концентрацията.
  5. Помощ при главоболия и мигрени: Масажът на ушите може да помогне при главоболия и мигрени, като намалява напрежението в мускулите на главата и шията и повишава кръвообращението.
  6. Релаксация на цялото тяло: Масажът на ушите може да помогне за обща релаксация на цялото тяло, като стимулира релаксиращи точки в ушите и намалява стреса и напрежението в тялото.